Rättiväsynyt Stoner päätti lähteä testeistä kotiin – Ducati ei saanut aussin päätä käännettyä

Ducati yritti saada Stonerin päätä käännettyä – turhaan. Losailin radalla Qatarissa GP16-pyörää ensimmäistä kertaa testannut kuninkuusluokan tuplamestari päätti ottaa Argentiinan sijaan suunnan kotikulmille Australiaan.

– Se, että olisin halunnut korvata vuosi sitten toipilaana olleen Hondan Dani Pedrosan Austinissa ei merkitse sitä, että haluaisin tehdä vastaavan tällä kertaa. Minulla on ollut todella paljon töitä viimeisen viikon aikana.

Stoner oli paikalla, kun kauden ensimmäinen MM-osakilpailu ajettiin viime viikonvaihteessa Qatarissa. Maanantaina hän pääsi tositoimiin testien merkeissä, mutta se ilta vesittyi sateen vuoksi. Tiistainakin Losailissa sataa tihrutti, mutta hän pystyi kiertämään 5,4 kilometrin mittaisen radan tästä huolimatta 65 kertaa.

– Eihän tuo mikään huono ilta ollut, mutta olen nyt rättiväsynyt!, Stoner tilitti tuntojaan.

MotoGP-luokan kauden 2012 jälkeen hyvästellyt Stoner oli testannut tätä ennen GP15-pyörää, jolla hän paineli Sepangin radalla Malesiassa ajetuissa yhteistesteissä tukevasti kympin sakkiin. Losailin kierrosaikoja Ducati ei julkistanut.

– Vihdoinkin pääsin ajamaan myös tätä pyörää. Onhan se erilainen GP15:een verrattuna, Stoner viittasi virheitä enemmän anteeksiantavampaan runkoon.

Ducatin Andrea Dovizioso ajoi Qatarin GP:ssä toiseksi Yamahan Jorge Lorenzon takana. Dovizioson tallikaveri Andrea Iannone puolestaan kaatui ja keskeytti kärkipaikalta kisan varhaisessa vaiheessa.

– Testasimme tiistaina paljon asioita ja olemme tyytyväisiä löytämäämme suuntaan, Stoner muotoili.

Stonerin jyrkkä ei Argentiinan Termas de Rio Hondolle ja Austinin COTA-radalle tietää sitä, että hänen testikollegansa Michele Pirro valjastetaan Petruccin korvaajaksi.

Pirro tuntee kuljettajien kehuman, keskellä ei mitään sijaitseva argentiinalaisradan jo entuudestaan. Hän tuurasi Ducatin silloista tehdaskuski Cal Crutchlowia Termas de Rio Hondolla kaudella 2014.

Uusin numero