Ratamoottoripyöräilyn SM-sarja käynnistyy Jurvan Botniaringiltä.

Kurikan Matkamotoristien isännöimä kilpailu avaa SM-sarjan ja kisaviikonloppuna ajetaan useita lähtöjä molempina päivinä. Kilpaluokkia on monta ja ne jakautuvat sekä moottoripyörien koon että kuljettajien kokemuksen mukaan.

SM-luokkien lähtöjä molempina päivinä täydentävät tasokkaat Suomen Cup -lähdöt, joten täysipainoinen kisaviikonloppu on tulossa.

Kilpalähdöt alkavat lauantaina kello 13.15 ja sunnuntaina kello 13.00. Kisaviikonlopun ohjelma on tapahtumatäyteinen, kun eri luokat ajavat kilpailulähtönsä molempina päivinä.

Kansainvälisestä huippuvauhdista saadaan esimakua sivuvaunupyörien erissä, kun moninkertainen maailmanmestari Pekka Päivärinta, parinsa Kirsi Kainulaisen kanssa käskyttää Honda-kilpuriaan.

Viikonlopun nopeimpia kierrosaikoja on odotettavissa 1000-kuutioisten Superbike-pyörien lähdöissä ja 600-kuutioisten Superstockien lähdöissä. Niissä molemmissa hallitsevat Suomen mestarit, Jani Rättö ja Felix Nässi puolustavat titteliään.

Viikonlopun suurin luokka osallistujamäärältään on jokamiesluokan hengessä pyörivä Star Service Cup. Siinä kuljettajilla kalusto on vapaa ja luokkaan on helppo tulla uutena kuljettajana.

Uutta tälle kaudelle on Supersport 300 -luokka, joka noudattelee maailmalla suosittua, pienempien pyörien kilpasarjan mallia.

Nostalgiasta nauttiville on tarjolla myös uutta, sillä uusi Retro Superbike -luokka täyttyy takavuosien kovimmista kilpureista.

Kilpailun järjestää pitkän perinteen mukaisesti Kurikan Matkamotoristit. Kerholla on vankka, vuosittain jatkuva perinne SM-kilpailun järjestämisestä ja siihen KuMaMolaiset suhtautuvat huolella ja vakavasti.

Aikataulu

Lauantai 26.5.

Aika-ajot luokittain klo 09.00-11.55
Kilpaerät luokittain klo 13.15-16.55

Sunnuntai 27.5.

Lämmittely luokittain klo 10.00-11.40
Kilpaerät luokittain 13.00-16.00

Kilpailupaikan osoite: Botniaring, Jurva, Kauhajoentie 988, Jurva

Uusin numero