Rasmus Nurmi – Kuusi voittoa yhdeksästä kilpailusta riitti hopeamitaliin

Lauantain kisasta tuloksena oli ykkössija

Ratamoottoripyöräilyn Supersport 300 -luokassa tälla kaudella kilpailleen Rasmus Nurmen mestaruushaaveet kaatuivat samalla hetkellä kuin kuljettajakin Motoparkin päätösosakilpailussa. Kuusi voittoa yhdeksässä kilpailussa riitti tällä kertaa SM-sarjassa kakkossijaan.

Motoparkin päätösosakilpailun aika-ajot ajettiin märällä radalla ja sadekelin renkailla. Sateen loputtua rata alkoi aika-ajon loppua kohti kuivua ja saderenkaat siten lipsua, eikä Rasmus Nurmi saanut puristettua enää hyvää aikaa. Siitä huolimatta lähtöruutu oli eturivin kolmosruutu.

Race 1 (lauantai)

Nurmi ampaisi kolmosruudusta liikkeelle niin, että ykkösmutkassa hän oli jo kärkipaikalla. Hyvä ajorytmi löytyi, vaikka taivaalta tiputti vettä ja oli olemassa pieni pelko sateen yltymisestä. Tasaista vauhdinpitoa maaliin asti ja tuloksena voitto neljän sekunnin erolla seuraavaan.

Race 2. (sunnuntai)

Sunnuntain kisaan Nurmen lähtöpaikka oli paalulla, sillä lähtöjärjestys määräytyy lauantain kisan kierrosaikojen perusteella ja Nurmella oli kisasta kovin noteeraus. Lähdössä hän tippui toiseksi, mutta jo kolmannessa mutkassa Nurmi viilletti jälleen kärkeen. Mestaruustaisto Arttu Matikaisen kanssa sai uutta väriä, kun taivaalta alkoi pikkuhiljaa ripsiä vettä. Nurmi jatkoi johtopaikalla ja viimeiselle kierrokselle lähdettäessä eroa Matikaiseen oli jo kolme sekuntia, joten oli hyvä tiputtaa vauhtia varmuuden vuoksi. Viimeisellä kierroksella taphtui sitten se, mitä ei pitänyt tapahtua. Loivassa oikealle taittuvassa mutkassa etunen lähti varoittamatta alta. Se tiesi mestaruustaistelun kääntymistä Matikaisen hyväksi.

Kauden 2021 yhteenvetoa

Kauden yhdeksästä kisasta tuli kuusi voittoa. Yhden kerran tuloksena oli kakkossija ja kaksi kertaa kilpailu päättyi kaatumiseen. Rataennätyksen Nurmi teki sekä KymiRingillä että Motoparkissa. Tavoitteena ollut SSP300-luokan mestaruus jäi saavuttamatta.

”Kausi meni suunnitelmien mukaan, paria kaatumista lukuunottamatta. Olihan upea kausi pojalta.  Vauhtia on tullut lisää ja kierrosajat puhuvat puolestaan. Rasmus on erittäin määrätietoinen ja rauhallinen kuski. Ajaa fiksusti ja tekee päätökset kisan aikana harkitusti”, kertaa mekaanikkona toimiva isä, Janne Nurmi.

Ensi kaudella tavoitteena on siirtyä Superstock 600 -luokkaan. Kausi tulee olemaan opettelua uuden pyörän saloihin, mutta tavoitteena on silti yltää podiumsijoille.

Rasmus Nurmi

Kallio Racing Junior team Rasmus Nurmi #9, Sastamalan Suodenniemeltä on harrastanut road racingiä vuodesta 2014. Suurimpana saavutuksena SSP300-luokan Suomen mestaruus vuonna 2020. Kaudella 2021 tavoitteena oli saada vauhtia lisää ja sitä myötä uusia SSP300-luokan Suomenmestaruus. Syksyllä on myös tarkoitus osallistua Espanjan ESBK-sarjan kahteen viimeiseen osakilpailuun Valenciassa ja Jerezissä. Tulevaisuuden tavoitteena on jonain päivänä ajaa MotoGp-sarjassa.

Teksti: Rasmus Nurmen tiedotus ja Bike