Rasmus Nurmen Alastaron kisaviikonloppu 0,063 sekuntia vaille täydellinen

Lauantain kisan palkintojenjako. Rasmus Nurmi korkeimmalla korokkeella.

Circuit Racingin Alastaron SM-osakilpailussa nähtiin sunnuntaina äärimmäisen tiukka Supersport 300 -luokan kilpailu, jonka voittaja ratkesi 0,063 sekunnin erolla.

Kallio Racing Junior tiimin Rasmus Nurmen viikonloppu lähti hyvin käyntiin, kun kauden kolmas SM-viikonloppu käynnistyi Alastaron moottoriradalla. Pyörä tuntui heti ensimmäisessä treenissä hyvältä eikä säätöihin tarvinnut puuttua. Perjantaina ajettiin kaikkiaan kolme harjoitusta. Niistä viimeinen jäi hieman vaisuksi, sillä pienen sadekuuron jäljiltä rata oli joistakin kohdista märkä. Nurmi lähti tähän treeniin sadekelin renkailla, mutta jo parin kierroksen jälkeen rata oli niin kuiva ettei ollut enää järkeä jatkaa ajamista. Lauantain aika-ajoihin lähdettiin hakemaan paalupaikkaa ja se tulikin 0,8 sekunnin erolla seuraavaan.

Race 1. lauantai

Kisaan Nurmi lähti paalupaikalta. Todella hyvän startin jälkeen ensimmäiseen mutkaan mentiin ykkösenä. Ajorytmi löytyi muutaman kierroksen jälkeen, jolloin ero takana tuleviin alkoi kasvaa. Pyörä ja renkaat toimivat todella hyvin. Viimeisillä kierroksilla takarengas alkoi vähän luistaa, mutta eroa oli jo sen verran että ei tarvinnut ottaa mitään riskejä. Maalissa ensimmäisenä 9 sekunnin erolla seuraavaan.

Race 2. sunnuntai

Lähtö onnistui taas nappiin ja Nurmi oli ykkösmutkassa ensimmäisenä. Kilpakumppanit takana puskivat koko ajan, joten eroa takana tuleviin ei syntynyt. Ajorytmistä Nurmi ei saanut yhtä hyvin kiinni kuin lauantaina, ja niinpä paikat vaihtuivat viiden kierroksen jälkeen. Nurmi tippui kolmanneksi, josta kuitenkin palasi kärkeen toiseksi viimeisellä kierroksella. Viimeiselle kierrokselle lähdettäessä hänelle tuli pieni ajovirhe kakkosmutkassa ja Arttu Matikainen pääsi ohi. Viimeisessä maalisuoralle kääntyvässä oikeassa Nurmi sai vielä kuitattua sisäkautta ohi, mutta avaus epäonnistui ja Arttu Matikainen oli ensimmäisenä ruutulipulla 0,063 sek erolla maalissa toisena. Kaiken kaikkiaan sunnuntain kilpailu oli hieno ja saatiin ajaa kilpaa tosissaan.

2021 ajetaan yhteensä viisi kisaviikonloppua, joista Alastaro oli kolmas.

Kausi Jatkuu Botniaringin osakilpailulla 13.8.-15.8.2021 Tervetuloa kannustamaan!

Kallio Racing Junior team Rasmus Nurmi #9

Kotoisin Sastamalan Suodenniemeltä. On harrastanut circuit racingia vuodesta 2014.

Suurimpana saavutuksena SSP300-luokan suomenmestaruus vuonna 2020.

Kaudella 2021 tavoitteena on saada vauhtia lisää ja sitä myötä uusia SSP300-luokan mestaruus. Syksyllä on myös tarkoitus osallistua Espanjan ESBK-sarjan kahteen viimeiseen osakilpailuun Valenciassa ja Jerezissä.

Ensi kaudella on tavoitteena siirtyä SuperStock 600 -luokkaan.

Tulevaisuuden tavoitteena on jonain päivänä ajaa MotoGP-sarjassa.

Teksti ja kuvat: Rasmus Nurmi Racing