Ranskan syömähammas Nambotin loukkaantuneena sivuun Sixiltä

E3-luokan henkilökohtaisen maailmanmestaruuden kahtena viimeisenä kautena saavuttanut KTM-kuljettaja Christophe Nambotin, 29, joutuu jäämään loukkaantuneena sivuun Sixiltä enduro21.com-sivuston mukaan.

Nambotin vahvisti viimeisimmän mestaruutensa jo kesäkuussa. Hän juhli MM-kultaa kauden toiseksi viimeisenä osakilpailuviikonvaihteena Kreikan Kastoriassa maanmiehensä ja E1-luokan tittelin uusineen tiimikaverinsa Antoine Meon tavoin.

Nambotin ei ajanut silti pelkkiä terveisiä kauden päätöksessä ja kotiyleisönsä edessä reilu viikko sitten St. Flourissa. Hän voitti ensimmäisen kisapäivän, mutta kaatui rajusti sunnuntaina.

Nambotin teloi rytäkässä peukaloaan, jossa on todettu nivelsidevamma. Peukalo joudutaan operoimaan.

Nambotinin poissaolo ei kuitenkaan horjuta Ranskan ylivoimaista suosikin asemaa. Tunnetusti päteviä tuuraajia löytyy esimerkiksi Julien Gauthierin, Nicolas Deparroisin ja Fabien Planetin hahmoissa.

Ranskan joukkueessa ajavat varmuudella Meo (E1), Jeremy Joly (E1), Johnny Aubert (E2), Pierre Renet (E2) ja Rodrig Thain (E3). Joly nousi viime vuonna Saksassa mestaruuden saavuuttaneessa joukkueessa Sebastien Guillaumen tilalle.

Suomen Trophy-joukkue ei ole mukana Sixillä. Kisamatka kaatui lopullisesti Matti Seistolan loukkaantumiseen, joka ajoittui sekin Ranskan MM-osakilpailun toiseen päivään. E1-luokan MM-pronssia saavuttaneen Seistolan vasemmassa ranteessa on todettu veneluun murtuma.

 

Uusin numero