Ranskan GP:n 1. harjoitukset: Ajo 12:s ja Kallio 22:s

Päivän avannut Moto3-luokan treeni jäi monelta kuljettajalta vain muutamien kierrosten mittaiseksi, sillä 4,2 kilometrin mittainen rata oli siinä vaiheessa vielä paikoittain märkä torstain sateiden jäljiltä.

Ajo ajoi RBA Racing-tiimin KTM:llä seitsemän kierrosta, joista kiireisin kulki ajassa 1.48,142.

Kärkeen karautti MM-sarjaa johtava Honda-kuljettaja Danny Kent, josta Ajo jäi 2,010 sekuntia.

Kent oli täysin omaa luokkaansa, sillä toiseksi tuikannut KTM-kuljettaja Romano Fenatikin joutui tunnustamaan hänet 0,709 sekunnilla nopeammakseen.

Rabat nopein
Moto2-luokassa

Italtrans Racingin-tiimin Kallio testasi Kalex-pyöränsä uusia osia ja säätöjä 22 kierroksen verran päätyen lukemiin 1.39,533.

Hallitseva maailmanmestari Tito Rabat paineli Kalexillaan kärkeen ajalla 1.38,030. Kallion ero pohjiin oli 1,503 sekuntia.

Rabat sai avaussessiossa tiukimman vastuksen Thomas Lüthista, joka hiillosti mestaria 91 tuhannesosan päässä.

Sarjaa johtava ja kotikisaansa ajava suomalaistalli Ajo Motorpsortin Johann Zarco oli kolmas 0,187 sekuntia Rabatista. Lüthi ja Zarco kisaavat myös Kalex-pyörillä.

Dovizioso piti
Marquezin takanaan

MotoGP-luokan ensimmäisen harjoituksen kärkipaikan valloitti puolestaan Ducati-kuljettaja Andrea Dovizioso ajalla 1.34,034. Sormivammastaan omien sanojensa mukaan 100-prosenttiseen kuntoon toipunut Marc Marquez oli Hondallaan toinen ja Jerezin voitto vyöllään Le Mansiin saapunut Yamahan Jorge Lorenzo kolmas. Erot kärkeen 0,246 ja 0,267 sekuntia.

Sarjaa johtava Lorenzon tallikaveri Valentino Rossi ajoi seitsemänneksi 0,536 sekuntia Doviziososta.

Lorezon ja Rossin väliin kiilasivat Cal Crutchlow (Honda), Pol Espargaro (Yamaha) ja Scott Redding (Honda).

Perjantaina ajetaan vielä toiset harjoitukset.