RAM Racing Yamaha RR – SM-avaus Botniaringillä kaksijakoinen

Lauantaina tuli menestystä ja takaiskuja. Jani Rättö ja Felix Nässi voittivat omat lähtönsä. Kimi Patova kaatui aika-ajon lopussa ja olkapää vaati sairaalassa käynnin, joten lauantain kilpailut jäivät Kimiltä ajamatta. Sunnuntain kilpailuun Kimi sai kilpailuluvan koska murtumia ei olkapäästä löytynyt.

Superbikessa Jani Rättö oli tyytyväinen sunnuntaiaamun lämppäriin ja lähti luottavaisin mielin kilpailuun. Yamaha lähti hyvin viivalta ja Rättö johti kilpailua kuusi kierrosta. Erno Kostamo tuli kikkamutkan jälkeisellä suoralla väkisin ohi ja ajoi voittoon. Jani oli maalissa toinen vaikka Mika Hautala pääsi viimeisellä kierroksella lähelle. Jani oli avausviikonloppuun kokonaisuutena tyytyväinen, vauhti oli noin sekunnin verran parempaa kuin vuosi sitten ja Totaltekin alusta saatiin sopiviin säätöihin ja sen seurauksena renkaat kestivät hyvin.

Superstock 600:ssa Felix Nässi ajoi aamun lämmittelyajossa oman rataennätyksensä ja odotukset kilpailussa olivat korkealla. Epäonni kuitenkin iski kun kytkin petti heti lähdössä ja kisa oli pakko jättää kesken. Felixiä jäi harmittamaan kytkimen pettäminen. Uudet Brigestonen R11 renkaat ja uusi Yamaha R6 toimivat erittäin hyvin ja paras vauhti jäi vielä näyttämättä.
Kimi Patova joutui lähtemään puolestaan viimeiseltä paikalta kilpailuun koska tulosta lauantain kilpailusta ei ollut. Kipeästä olkapäästä huolimatta Kimi nousi hyvin ja oli maalissa kymmenes. Kilpailun voittoon ajoi Aki Valkila, toinen oli lauantain tapaan Vertti Takala ja kolmas oli Jani Sulin. STK600 B-luokassa Kimin ajo riitti tuloksissa kolmanneksi. SSP300-luokassa Kimi ajoi hienosti kolmanneksi lähes vakiokuntoisella Yamaha R3:lla.

Kimi Patova oli STK600:ssa aika-ajon neljänneksi nopein, joten vauhti on hyvällä tasolla.
Olkapäävamma kuitenkin rauhoitti menoa sunnuntain kilpailussa, Kimi tämä tietysti harmitti, mutta onneksi mitään vakavaa loukkaantumista ei tullut. Seuraavassa Motoparkin SM-kilpailussa 16-17.6 mies on jo täydessä kunnossa.