Rajusti romua MotoGP-testeissä – Marquez päätöspäivän nopein

Marquez paineli perjantaina pohjat lukemin 1.29,158, joista Suzukin Maverick Vinales jäi 0,141 sekuntia. Vinales oli silti koko jakson kiireisen kuljettaja torstaina tykitetyllä kierrosajalla 1.29,131.

– Ykköspyöräni tuhoutui aamun kaatumisessa. Uusi runko ei ollut sekään lainkaan huono, mutta olen varma, että olisin pystynyt ajamaan minulle paremmin soveltuvalla vanhalla rungolla 1.28-alkuisen kierrosajan, tuumi Vinales.

Vinalesin tavoin kertaalleen kaatuneelle Marquezille paluu piikkipaikalle oli mannaa.

– Nämä kolme päivää ovat olleet kokonaisuutena hyviä. Olen erityisen tyytyväinen tähän päivään, sillä otimme tänään merkittävän askeleen parempaan. Perjantai-iltapäivä merkitsi ensimmäistä kertaa tällä kaudella, kun löysin hyvän tuntuman pyörään ja uusiin renkaisiin.

Cal Crutchlow teki LCR-tiimin Hondalla hyvää työtä keskiviikosta lähtien. Perjantai ei tuonut tähän tahtiin muutosta: kolmas 0,190 sekuntia Marquezista.

Avintia Ducatin Hector Barbera säväytti neljännellä sijalla ennen Yamahan Valentino Rossia ja tiimikaveriaan Loris Bazia. Barberan ero kärkeen oli 0,203, näillä näkymin ensin kauteen rungoltaan pitkälti viime vuoden kaltaisella pyörällä lähtevän Rossin 0,277 ja Bazin 0,425 sekuntia.

Marquezin tallikaveri Dani Pedrosa päätyi seitsemänneksi, Suzukin Aleix Espargaro kahdeksanneksi ja hallitseva maailmanmestari, Yamahan Jorge Lorenzo yhdeksänneksi.

Marquezista 0,602 sekuntia jäänyt Lorenzo kaatui testien viimeisellä tunnilla selviten tilanteesta lähinnä säikähdyksellä.

– Meillä on ollut ongelmia näissä testeissä. Tänään meillä ei ollut käytössä enää riittävästi uusia renkaita viedäksemme työn loppuun. Tänään oikeastaan kaikki meni pieleen tuo kaatuminen mukaan luettuna. Se on ärsyttävää, pudotteli ensimmäistä testijaksoa Malesiassa dominoinut Lorenzo.

Nutullaan käynyttä Lorenzoa edelsi pitkä kaatuneiden lista: Tito Rabat, Vinales, Jack Miller, Aleix ja Pol Espargaro, Bradley Smith, Crutchlow, Eugene Laverty, Marquez ja Danilo Petrucci.

Heistä Rabat ja Petrucci kävivät tutkituttamassa vammansa ratasairaalassa. Rabatin vasen ranne oli säilynyt rysähdyksessä ehjänä, mutta Petruccin oikeasta kämmenestä oli murtunut kolme luuta.

Kuninkuusluokan kolmas ja viimeinen testijakso ajetaan 2.-4. maaliskuuta Losailin radalla Qatarissa. Sama sähköinen estradi isännöi MM-sarjan avausta 20. maaliskuuta.

(Päivitetty kuljettajien kommenteilla klo 10.59).

https://www.youtube.com/watch?v=PHQmcR2lyGk

Uusin numero