Rajusti kaatunut Haavisto loukkaantui Tanskan supercrossissa

– Vaikea sanoa tarkasti mistä kaatuminen johtui, mutta ei sillä oikeastaan ole enää edes väliä. Ärsyttää todella paljon, olisi ollut hienoa päästä kokeilemaan kisaamista näin kovassa seurassa ja kerätä kokemusta EM-sarjan kisoja varten. Kaiken lisäksi tästä tuli nyt aika paljon takkiin myös taloudellisesti, koska starttirahan saamiseksi olisi pitänyt pystyä starttaamaan edes yksi kisaerä, harmitteli Haavisto.

Tiimipäällikkö Kusti Manninen ei ollut mukana Tanskan kisassa, koska hän vastaa veljensä Seppo Mannisen kanssa tänä viikonloppuna Helsingin messukeskuksessa ajettavan Superenduron MM-kilpailujen radan rakentamisesta.

Haaviston loukkaantuminen oli jo tiimin toinen takaisku tälle kaudelle, kun EMX150 sarjassa kilpaileva Emil Weckman loukkasi itsensä joulukuussa.

– Todella iso pettymys kaikin puolin ja harmittaa Jeren ja hänen perheensä puolesta todella paljon. Ensimmäisten lääkärilausuntojen pohjalta Jerellä on solisluu murtunut, mutta luonnollisesti haluamme Jeren mahdollisimman nopeasti Suomeen tutkittavaksi ja katsotaan sitten miten edetään. Onneksi solisluun murtuma tässä vaiheessa kautta ei vielä pitäisi hirveästi vaikuttaa EM-sarjaan, mutta tietysti jokainen pienikin loukkaantuminen hidastaa kehitystä.

– Joku voisi jälkiviisastella, että ei olisi kannattanut lähteä kisaan mukaan, mutta olemme sitä mieltä että Jeren kehityksen kannalta on tärkeää päästä ajamaan kovia kansainvälisiä kisoja ja toisaalta loukkaantumisia voi yhtä hyvin tapahtua vaikka kotiradalla. Juttelin Jeren kanssa puhelimessa ja varsin rauhallisesti hän tämän otti ja mielessä siintää jo paluu pyörän päälle, kommentoi Manninen.

Kaudella 2015 Haavisto kilpailee motocrossin EMX250 Euroopan mestaruussarjassa sekä MX2 SM-sarjassa.
 

Uusin numero