Rainio suvereeni MX-liigassa

Rainio oli 24MX MX-liigan viikon takaisen avauksen tapaan suvereeni 7-11-vuotiaiden toisessa osakilpailussa. Kotirata toi pojan menoon pienen extran ja hän voitti kummatkin kymmenen minuutin ja yhden kierroksen erät minuutin erolla toiseksi ajaneeseen.

– Toinen erä oli vesisateen takia vaikeampi. Oli haastavaa nähdä, kun ajolaseihin lensi todella paljon kuraa. Tykkäsin silti ajaa eikä rata ollut liian märkä, vaan hyvä, Rainio kertoi.

MX65-luokan yhteistuloksissa toiseksi ajoi Rainion seuratoveri Elias Hämäläinen ja kolmanneksi Turun Moottorikerhon Miro Åkerblom.

Pykälää isommilla pyörillä ajetussa 10-15-vuotiaiden MXC/C-luokassa viime kauden MX65-liigamestari Kimi Koskinen ajoi ensimmäisen kilpailunsa Suomessa tänä vuonna.

Koskinen on kiertänyt keväällä 65-kuutioisten EM-karsintasarjaa, mutta Hyvinkäällä hän ajoi 85-kuutioisella. Sipoon Moottorikerhon juniori voitti heti ensiyrityksellään MXC/C-luokan.

– Ensimmäinen erä meni todella hyvin ja voitin sen. Johdin toista erää neljä kierrosta, mutta putosin kaatumisen takia toiseksi. Sen jälkeen katselin, missä kärki menee. Takamatkaa oli kuitenkin sen verran, että tyydyin ottamaan kakkospaikan, Koskinen selvitti.

Viikko sitten Vantaalla kummatkin MXC/C-luokan erät voittanut Turun Moottorikerhon Verneri Aaltonen kaatui Hyvinkään avauserässä. Hän kuitenkin nousi viimeisiltä sijoilta viidenneksi ja voitti toisen erän, mikä riitti yhteistulosten kakkospaikkaan.

Hyvinkään Moottorikerhon Timi Nyman oli kolmas.

MXC-luokkien ylimmät tasot, eli MXC/B ja MXC/A ajoivat nykysääntöjen mukaisesti samoissa lähdöissä. MXC/A-kuljettajia ei kuitenkaan huomioida MX-liigapisteissä.

MXC/B:n voittoon ajoi Vantaan Moottorikerhon Otto Jousa, jolle Salpausselän Moottorikerhon Leevi Timonen jäi vain yhden pisteen. Sipoon MK:n Viktor Juselius oli kolmas.

– Olin Vantaalla toinen, mutta tänään rata tuntui paremmalta minulle. Minulla oli tuuriakin, kun muutamat kuljettajat kaatuivat ja ensimmäisen erän voittaneen Kasper Kangasniemen pyörä ei käynnistynyt toisessa erässä, Jousa pohdiskeli.

MXC/A:n kummatkin erät voitti 85-luokan EM-karsintasarjaan keväällä panostanut Matias Vesterinen.

Imatran Moottorikerhon kuljettajan kanssa samat sijat ajoi Jalasjärven Moottorikerho/UA:n Kevin Ragnell, joka oli yhteistuloksissa toinen. Kouvolan MC:n Joonas Näppi otti kolmospaikan.

MX-liigaviikonloppu jatkuu Hyvinkään Vauhtipuistossa isojen pyörien toisella osakilpailulla sunnuntaina. Vuorossa on 125-kuutioisten pyörien MX125-, aikuisharrastajien MXB- sekä naisten MXD-luokan kaksi kilpaerää. Ensimmäiset erät käynnistyvät kello 11.15.

MX65:
1. Sampo Rainio, HyMK, KTM, 50 pistettä
2. Elias Hämäläinen, HyMK, KTM, 40
3. Miro Åkerblom, TMK, KTM, 36

MXC/C:
1. Kimi Koskinen, SiMK, KTM, 47
2. Verneri Aaltonen, TMK, KTM, 41
3. Timi Nyman, HyMK, KTM, 40

MXC/C, B-finaali:
1. Arttu Moilanen, K-GMK, KTM, 44
2. Pauli Hyöppönen, IMK, Suzuki, 43
3. Juuso Hautala, VMK, Kawasaki, 39

MXC/B:
1. Otto Jousa, VMK, KTM, 43
2. Leevi Timonen, SsMK, KTM, 42
3. Viktor Juselius, SiMK, KTM, 37

MXC/A:
1. Matias Vesterinen, IMK, KTM, 47
2. Kevin Ragnell, JaMoKe/UA, 47
3. Joonas Näppi, KMC, Husqvarna, 40

Kaikki tulokset:
www.mylaps.com/en/events/1131185

Lähtöluettelo:
www.crossitulokset.fi/hymk/ilmolist.php?kilpaid=667
 

Uusin numero