Räikkösen tiimipomo Arrivabene rakastaa MotoGP:n avointa ilmapiiriä: ”F1:llä on tästä paljon opittavaa”

– En ymmärrä niitä typeriä ihmisiä, jotka haluavat pitää fanit kaukana keskipisteestä, mikä merkitsee tyhjyyttään ammottavia ratavarikoita, Arrivabene viittaa toki täysin perusteltuihin, joskin joskus liiankin rajoitetuiksi tuntuviin F1-taustakuvioihin.

– Kyse on enemmänkin asenteesta. Jotkut uskovat, että se on sitäkin siistimpää, mitä kauempana yleisö pidetään. MotoGP:ssä kaikki on avoimempaa ja kuljettajatkin pitävät siitä. Turvallisuusseikoista ei ole silti tingitty. Kyllä, F1:llä on tässä mielessä paljon opittavaa MotoGP:stä, toteaa Arrivabene.

”Ilmaan heitetty kivi
ei kopsahda maahan”

Ferrarin omistama Mugellon rata on toisaalta tunnetusti poikkeus kaikista muista MotoGP-näyttämöistä.

Mugellossa valtaisa yleisömassa vyöryy näennäisistä esteistä huolimatta radalle ja podiumin tuntumaan taistelun tauottu – oli sitten suuri suosikki Valentino Rossi voittanut tai ei.

– Intohimo on täällä käsinkosketeltavaa. Täällä on niin paljon ihmisiä, että jos heität kiven ilmaan, niin se ei kopsahda maahan, Arrivabene kuvaa tiivistä tunnelmaa.

”Dall’Igna on nyt tehnyt
sen, mitä pyysin Rossilta”

Ducatin kanssa läheisessä yhteistyössä jo Casey Stonerin aikoihin olleen Arrivabenen sunnuntai olisi tapaillut täydellisyyttä, jos ”punaiset” olisivat painelleet voittoon.

Yamahan Jorge Lorenzo riisti suvereenilla esityksellä sen kunnian Ducatin Andrea Iannonelta.

– Ducati on nyt kuitenkin todella kilpailukyinen ja kunhan se ensimmäinen voitto tulee, niin sen jälkeen kaikki on mahdollista.

Arrivabene olisi halunnut olla samassa tilanteessa vuosina 2011 ja 2012, jolloin Rossi valjastettiin Ducatin uuden tulemisen keulakuvaksi. Miltei pyhäksi julistettu italialainen liitto rakoili silloin kuitenkin jo ensimetreistä lähtien.

– Olen tehnyt pitkään töitä Ducatin ja Rossin kanssa. Pyysin Valentinolta pari vuotta sitten sitä, missä tiimipäällikkö Dall’Igna (Gigi) on nyt onnistunut.

”Vanha rakkaus
ei kuole koskaan”

Arrivabene tunnustautuu edelleen Rossi-faniksi nähden samalla ilahduttavana italialaisten paluun parrasvaloihin mm. Iannonen, Andrea Dovizioson ja kumppaneiden myötä. Espanjan ylivalta on murenemassa.

– Valentino on tehnyt valtavan paljon tämän urheilulajin eteen, mutta hän tarvitsee myös apua. Nyt tilanne näyttää italialaisittain erittäin hyvältä.

Arrivabene tullaan näkemään jatkossakin MotoGP-varikoilla minkä hän F1-kiireiltään ehtii.

– MotoGP on minulle vanha rakkaus, mutta se ei kuole koskaan.

Uusin numero