Räikkösen tiimin Ferris koki kovia kolhuja Ranskassa

Kimi Räikkösen omistamassa Ice1Racing-tiimissä kilpaileva Ferris sai ajettua erän loppuun ollen loppusijoituksissa 19:s Toisen erän kaatumisessa Ferris loukkasi olkapäätään.

Santtu Tiainen sai huonon lähdön ensimmäisessä erässä ja varikkokäynnin myötä päätyi 30. Toinen erä alkoi hyvällä startilla, mutta tekninen rata pudotti Tiaisen 26:nneksi.

Ferris sai kohtuullisen startin ensimmäisessä erässä ollen 16:s. Epäonnekas Ferris kuitenkin kaatui ensimmäisen kierroksen lopussa ja kaatuessaan poltti äänenvaimentimella mahansa ja väänsi oikeaa polveaan.

Vastoinkäymiset hidastivat ajon jatkoa ja kärki pääsi karkaamaan. Ferris nousi muutaman sijan ollen maaliin tullessa siis 19:s, jolla heltisi pari MM-pistettä.

Toisessa erässä epäonni jatkui. Ferris kolaroi starttimutkassa ja hänen olkapää lähti sijoiltaan.

– Olkapää saatiin heti paikoilleen ja kuvattiin heti. Murtumia ei kuvissa onneksi löydetty. Edessä on kuitenkin muutaman viikon lepo, summasi tiimipäällikkö Kari Tiainen.

Helppoa ei ollut Tiaisellakaan. Siilinjärveläinen ei saanut ajorytmistä kiinni ja oli loppusijoituksissa 30.

Toinen erä oli selkeästi parempaa ajoa, vaikkakin vauhdillisesti Tiainen oli kaukana kärjestä. Tiainen sijoittui siinä 26:nneksi.

– Rata on todella vaikea minulle. Onhan se turhauttavaa, kun on harjoiteltu hyvin ja silti vauhti ei riitä. Toiseen erään sain onneksi paremman lähdön ja sen myötä vähän kilvanajoakin. Mutta myönnettäköön, että rata oli tänään paljon minua nopeampi, harmitteli Tiainen kuluneen viikonlopun tuloksiaan.

MX1-luokan ensimmäisen erän voitti Antonio Cairoli (KTM), toiseksi ajoi Gautier Paulin (Kawasaki) ja kolmanneksi sijoittui Christophe Pourcel(Kawasaki)

Toisen erän voitti jälleen Cairoli, toiseksi sijoittui Pourcel ja kolmanneksi ajoi Paulin.
 
Tulokset:
http://www.motocrossmx1.com/reslists.aspx

Uusin numero