Räikkösen ja Pyrhösen tuuletukset jäivät vielä varastoon: Nagl 12:s MM-avauksessa

Suomalaisvetoisen Husqvarnan tehdastiimin saksalaiskuljettaja Max Nagl päätyi Losailin aavikkoradan valonheittimien loisteessa 12:nneksi.

Mestaruutta tavoittelevan Naglin ranskalainen tiimikaveri Christophe Charlier oli puolestaan 17:s.

Avauserän voiton nappasi nimiinsä Hondan Gariboldi-tiimin slovenialaiskuski Tim Gajser, josta Nagl jäi 40,398 sekuntia ja Charlier lukemat 1.40,835.

Gajserin voitto irtosi 7,507 sekunnin erolla Hondan tehdastiimin venäläiskuljettaja Evgeny Bobrysheviin. Ranskalainen Romain Febvre ajoi Yamahallaan kolmanneksi 19,644 sekuntia voittajan takana.

MX2 Herlingsin heiniä

Losailin ilta käynnistyi MX2-luokan erällä, jossa tahtipuikkoa heilutti jo perjantain karsintaa hallinnut KTM:n hollantilaistähti Jeffrey Herlings.

Nousujohteisesti edennyt ja kärkeen lopulta vastustamattomasti iskenyt Herlings tervehti ruutulippua 2,127 sekunnin marginaalilla Kawasakilla kisaavaan ranskalaiseen Dylan Ferrandisiin.

Kärkiduo oli karsintaerän tavoin karussa muilta. Herlingsin latvialainen tiimikaveri Pauls Jonass paineli kolmanneksi 36,086 sekuntia voittajasta.

Losailissa ajetaan lauantaina vielä toiset MM-erät (tulosseuranta).

Qatarin jälkeen kiertue jatkuu jo viikon kuluttua Thaimaan tunnetusti helteisessä Suphan Burissa. Kauden kolmas ja samalla ensimmäinen Euroopan osakilpailu odottaa vuoroaan 28. maaliskuuta Valkenswaardin radalla Hollannissa.