Räikkönen näki kuljettajiltaan pisteettömän MM-avauksen

Santtu Tiainen ja toipilaana olevaa australialaista Dean Ferrisia tuurannut  juniorikuljettaja Niko Koskela eivät saaneet tiimin pistetiliä avattua Valkenswaardin hiekkaradan haastavissa olosuhteissa.

Räikkönen on kuitenkin varma, että parannusta on luvassa jo pikapuoliin.

– Kumpikaan kuljettajistamme ei ole säilynyt loukkaantumilta harjoituskaudella, joten ensimmäinen kisa tuli osittain varmasti liian pian. Uskon, että seuraavat osakilpailut tuovat jo MM-pisteitä, kannusti Räikkönen.

Seuraava MM-sarjan osakilpailu ajetaan kahden viikon päästä Bulgarian Sevlievossa, jossa Ferris on taas mukana tositoimissa.

Startissa pussiin

Ensimmäisessä osakilpailussa pisteet jaettiin erittäin raskaalla. Tiainen ja Koskela ajoivat jotakuinkin puhtaat erät MX1-luokassa.

– Ensimmäisessä erässä jäätiin Nikon kanssa startissa pussiin. Nousussa sorruin muutamaan kaatumiseen, joka teki valmiiksi raskaasta erästä vielä haastavamman, kuvaili Tiainen avaustaan.

Tiainen sijoittui ensimmäisessä erässä 25:nneksi ja Koskela heti perään 26:nneksi. Erän voitti hallitseva mestari Antonio Cairoli, toiseksi ajoi Clement Desalle ja kolmanneksi Steven Frossard.

– Toinen erä oli tasaisempi. Sain karsittua virheet pois ja yliyrittäminen ei sotkenut keskittymistäni. Mutta raskas vesisade teki radasta todellisen urakan. MM-pisteet jäivät harmittavasti nappaamatta, kommentoi Tiainen.

Cairoli vei nimiinsä myös toisen erän, jossa mentiin kärjen osalta ensimmäisen tahtiin: Desalle toinen ja Frossard kolmas. Tiainen sijoittui 24:nneksi ja Koskela 26:nneksi.

Täydelliset tulokset:
http://www.motocrossmx1.com/reslists.aspx?ct=1&c=6

Uusin numero