Rähinäisempään matkantekoon

Näennäisen loputtomien salakuvien tulvan jälkeen KTM ei varsinaisesti päässyt yllättämään touring-muokatulla Super Dukellaan. 1290 Super Duke GT käyttää R-mallin kanssa samaa 1301-kuutioista moottoria, mutta sitä on muokattu rankalla kädellä mukavammaksi ajettavaksi matalilla kierroksilla. Huipputehoa on siitä huolimatta vähintäänkin kohtuulliset 173 hevosvoimaa.
 
KTM:n mukaan GT on suunniteltu nopeita reissuja silmälläpitäen – seikka on ilmeinen sekä pyörää että sen komponentteja tarkastellessa. Jousitus on WP:n puoliaktiivinen, joka tarjoaa valittavaksi kolme lähtöasetusta. Pyörän kasvanut otsapinta-ala pitää kuljettajan paremmin suojassa tuulelta. ABS ja luistoesto sopeuttavat toimintaansa kallistuksen mukaan ja mäkilähtöavustin on tarjolla lisävarusteena. Varustukseen kuuluvat myös vakionopeudensäädin, lämpökahvat, kaarrevalot ja rengaspaineenseurantajärjestelmä.
 
Takahäkkiä on vahvistettu reilujen laukkujen kiinnittämistä silmälläpitäen ja tankin tilavuus on 23 litraa. SDGT painaa 228 kiloa, mikä tarkoittaa KTM:n mukaan luokkansa parasta teho/painosuhdetta. 

Uusin numero