RacePros Husqvarna-tiimillä vaikea ja kurainen viikonloppu Kavilassa

MX1-luokassa RacePros Husqvarna-tiimikavereiden osat vaihtuivat ja Ludde Söderberg nousi kaksikosta korkeammalle pallille.

MXC/A-luokan kuljettaja Joonas Näppi ajoi aika-ajoissa ja ensimmäisessä erässä hyvin, mutta epäonnistui toisessa erässä.

* Santtu Tiainen #671 MX1

Salon kilpailupäivä osoittautui Santtu Tiaiselle todella vaikeaksi. Mikään ei tuntunut sopivan RacePros Husqvarna -kuljettajalle; ei sää eikä rata.

Alkukautta lähes suvereenisti hallinnut ja aika-ajojen kolmanneksi jätetty Tiainen oli pettynyt eikä pystynyt erissäkään kääntämään mielialaansa tai parantamaan sijoitustaan.

Ensimmäisessä erässä Tiainen ajoi varmasti vältellen virheitä, mutta oli selkeästi hitaampi kuin kärkikaksikko. Viimeinen puristus ajosta puuttui ja Tiainen jätettiin tylysti erässäkin kolmanneksi.

Toisessa erässä meno oli ensimmäisen toisintoa kunnes tiimikaveri Söderberg teki virheen ja kakkospaikkaan oikeuttava ohituspaikka tuli eteen puoli-ilmaiseksi.

Olosuhteista kärsinyt Tiainen ei kuitenkaan pystynyt pitämään paikkaansa sammutettuaan pyöränsä ja Ludde kuittasi sijoituksensa takaisin. Myös toisen erän kolmas sija oli tosiasia.

Heinolan päätöskisaan RacePros-kuljettaja Tiainen lähtee kuitenkin MX1-pistejohdossa tiimikaveri Söderbergin vaaniessa kakkosena.

* Ludde Söderberg #388 MX1

Toisin kuin tiimikaverinsa Söderberg saapui Kavilannummelle hyvillä mielin ja ajoi aika-ajossa rennosti heti selkeän 1,5 sekunnin pohja-ajan. Tämä vaan vahvisti RacePros-kuljettajan mielialaa ja ensimmäiseen erään lähdettiinkin todella positiivisella asenteella.

Söderberg teki kuten oli sovttu ja otti lähdön nimiinsä jättäen kilpakumppaninsa jo lähtösuoralle. RacePros-kuljettaja kasvatti johtoaan tasaisesti ja nappasi ensimmäisen erän voiton helpon oloisesti yli 20 sekunnin marginaalilla.

Toisen erän startin nappasi nimiinsä Toni Eriksson, mutta takaa tullut Söderberg kuittasi kärkipaikan jo seuraavalla suoralla. Kärkikaksikon taistelu kääntyi kuitenkin Söderbergin tappioksi hänen tehtyään virheellisen linjavalinnan ja ykköspaikka vaihtui toiseen sijaan.

Ykköspaikkaa metsästämään lähtenyt Husqvarna-kuljettaja joutui kuitenkin erän loppupuolella vaikeuksiin ajettuaan todella syvään spooriin. Melkein kyydistä tipahtanut RacePros-kuljettaja menetti paitsi kakkospaikkansa myös kallisarvoista aikaa ja joutuikin tekemään kovasti töitä saadakseen kakkospaikan kuitanneen tiimikaverinsa kiinni. Tiainen teki kuitenkin pienen virheen ja Söderberg luikahti ohi.

Tuossa vaiheessa Eriksson oli kuitenkin jo kaukana, kauden loppua kohti menoaan parantava Söderberg kertasi.

* Teemu Lahtinen #927 MXJ

Teemu Lahtinen oli seuraamassa kilpailua ja kannustamassa tiimikavereitaan.

Toipuminen etenee hyvin ja Lahtinen odottaakin jo kovasti ajamaan pääsyä.

* Joonas Näppi #17 C/A

MXC/A-luokan aika-ajot sujuivat Race Pros Husqvarna MX-tiimin Joonakselta hyvin. Positiivisella asenteella kisaviikonloppuun lähtenyt Joonas Näppi kellotti neljänneksi nopeimman ajan.

Kurainen ensimmäinen erä alkoi Joonakselta heikosti hänen jäädessään startissa vähän muitten pussittamaksi. Kaatumisilta kuitenkin välttyen Näppi ajoi tasaista omaa ajoaan ilman suurempia virheitä koko erän, mutta meno ei vain riittänyt kärjen vauhtiin. Pettyneen oloinen Husqvarna-kuljettaja oli maalissa viides.

Toinen erä alkoi Joonaksen jäädessä taas pahasti pussiiin startissa ja Näppi joutui taistelemaan itselleen parempaa ajopaikkaa ryhmässä, mutta kovasta yrityksestä huolimatta sijoitus karkasi kaatumisiin.

Ajo sekosi kaatumisten seurauksena ja Näppi löysi itsensä aivan porukan hänniltä. Husqvarna-kuljettaja onnistui kuitenkin kasaamaan ajatuksensa ja taisteli hienosti itsensä erän maaliin ollen joukon puolivälissä sijalla 14.

Tiimipomo Virtanen: "Ludden
hienoa esitystä oli odotettu"

–  RacePros Husqvarna MX-tiimi teki hyvän tuloksen vaikeissa olosuhteissa. Ludden hieno esitys aika-ajoista lähtien oli pitkään odotettu ja Ludden onnistuminen täällä oli tärkeää. Santtu ajoi varmasti, mutta jäi selkeästi alle oman tasonsa ja Joonaksella oli myös vaikeuksia pitää ajonsa kasassa. Kaikki vesisateet sattuivat osumaan vain C/A-erien ajalle ja MX1-luokka sai ajaa kohtuullisissa olosuhteissa, kommentoi sateiselta Salon reissulta kotiutunut Timo Virtanen ja tulevaa Heinolan kauden päättävää kilpailua seuraavasti:.

–  Rata oli teknisesti haastava ja olosuhteet vain korostivat radan ominaisuuksia. Vetomiehet ainakin erottuivat joukosta ja rata vaati ajosilmää jotta osasi vaihtaa ajolinjaa radan muuttuessa. Ihan hieno ja erilainen kisa.

–  Kauden päätöskisan tuplapisteet kiinnostavat tietenkin molempia kuljettajiamme. Kuljettajien paremmuusjärjestys ratkeaa sitten radalla, mutta ykkös- ja kakkospaikkaa lähdetään hakemaan. Valmistautuminen kisaan tehdään kuitenkin ihan kuten kaikkiin muihinkin kilpailuihin – täysillä, päätti Virtanen hymyillen.

MX1-luokka:
1. Toni Eriksson 47pistettä
2. Ludde Söderberg 47
3. Santtu Tiainen 40

MXC/A-luokka:
1. Emil Weckman 43
2. Roni Kytönen 42
3. Robin Ulvinen 42
 

Uusin numero