RacePros hakee motocrossmenestystä nuorilla kuljettajilla

Vantaan Moottorikerhon Teemu Lahtinen, 18, ajoi viime vuonna ensimmäisellä SM-sarjakaudellaan MX2-luokan loppupisteissä 28:ksi, kansallisen MX-liigan 125-luokassa pronssille ja kerhojoukkueiden Suomen mestariksi.

Miehikkälän Moottorikerhoa tällä kaudella edustava Ville Meisola, 17, ajoi viime vuonna ensimmäisellä täydellä SM-kaudellaan MX2-luokassa 14:ksi. Hän on alle 18-vuotiaiden MXJ-luokan Suomen Cup -mestari vuodelta 2014.

Hyvinkään Moottorikerhon Joona Tontti, 18, oli viime vuonna alle 18-vuotiaiden Suomen Cupissa kahdeksas.

Tulevalla kaudella RacePros-tiimikuljettajat hakevat menestystä MX2-luokan SM-sarjassa. Lahtiseen kohdistuvat oletukset jopa SM-mitalista, ja muilla kuljettajilla on realistiset mahdollisuudet ajaa kymmenen parhaan joukkoon. Kuljettajien on määrä kilpailla myös EM-sarjan Suomea lähellä olevissa osakilpailuissa.

– Lähdemme uuteen kauteen nuorten kuljettajien voimin. Tavoitteemme on menestyä radalla sekä kehittää kuskeja ja viedä heitä eteenpäin ajourillaan. Jokainen kuski määrittää itse tavoitteensa ja me toimimme yrityksemme puolesta ja tiiminä siten, että tuemme kuljettajiamme heidän tavoitteidensa mukaisella tavalla, RaceProsin Timo Virtanen kertoo.

Lahtinen ja Tontti kilpailevat 250-kuutioisilla nelitahtisilla Husqvarna FC 250 -pyörillä ja Meisola 125-kuutioisella kaksitahtisella Husqvarna TC 125 -pyörällä.

RaceProsin tarjoama tekninen tuki pyöriin liittyen sekä ajovalmennus ovat kuljettajien mieleen. Jo kahdella edellisellä kaudella RacePros-tiimissä ajanut Lahtinen on koko ajan kehittynyt kuljettajana ja hän uskoo edessä olevan läpimurtokausi SM-sarjassa.

– Olen SM-mitaliehdokas, ja haen kultaa. Tavoite tarkoittaa viime kauden sijoitukseeni monen pykälän parannusta, mutta SM-kerhojoukkuekisan onnistuminen loi tukevan pohjan talven treenikauteeni, juuri viiden viikon harjoitusmatkalta Espanjasta Suomeen palannut Lahtinen painottaa.

– Vaihdoin jo joukkuekisaan 125-kuutioisen kaksitahtisen 250-kuutioiseen nelitahtiseen, mikä sopi ”käteeni” erinomaisesti. Teen koko ajan kovaa töitä SM-menestys mielessäni.

Viime vuonna RacePros-tiimin kuljettajana MX1-luokan SM-hopeaa ajanut Ludde Söderberg, 25, lopettaa ainakin toistaiseksi kilpailemisen Suomen mestaruussarjassa. MM-sarjassakin urallaan ajanut ja Suomen mestaruuttakin juhlinut Helsingin Moottorikerhon edustaja jatkaa kuitenkin mukana RacePros-tiimin toiminnassa. Söderberg osallistuu muun muassa tiimin kuljettajien valmentamiseen.

Kotimainen kilpailukausi käynnistyy SM-sarjan osalta 22. toukokuuta Kuopiossa. Kausi sisältää kuusi SM-osakilpailua.

RacePros Husqvarna -tiimi 2016:
Teemu Lahtinen, 18 vuotta, Vantaan Moottorikerho, Husqvarna FC 250, MX2-luokan SM-sarja
Ville Meisola, 17 vuotta, Miehikkälän Moottorikerho, Husqvarna TC 125, MX2-luokan SM-sarja
Joona Tontti, 18 vuotta, Hyvinkään Moottorikerho, Husqvarna FC 250, MX2-luokan SM-sarja

Uusin numero