Qatar alkaa olla valmis motorcossin historialliseen MM-avaukseen

Sarjan promoottorin Youthstreamin nokkamies Giuseppe Luongo ja Qatarin liiton (QMMF) puheenjohtaja Nasser Khalifa Al Attya säteilivät molemmat tyytyväisyyttä esitellessään hyvää kyytiä valmistuvan historiallisen hankkeen vaiheita maan pääkaupungissa Dohassa järjestetyssä pressitilaisuudessa.

– Olen tyytyväinen. Massiivisen hankkeen valmistelut ovat sujuneet aikataulussa. Olen myös erittäin innostunut tästä hankkeesta. Kilpailemme ensimmäistä kertaa Qatarissa ja ajamme ensimmäistä kertaa iltakilpailun, joka toteutetaan myös uudessa formaatissa. Olen varma siitä, että tästä tulee onnistunut tapahtuma, totesi Luongo.

Losailissa on kilpailtu MotoGP-sarjan MM-pisteistä jo yhdeksän kauden ajan. Vuodesta 2008 lähtien kisat on ajettu voimakkaiden valonheittimien loisteessa. Losail isännöi MotoGP-sarjan avausta myös tällä kaudella 7. huhtikuuta.

– Meillä on pitkä tausta MotoGP:ssä, mutta motocrossin myötä edessä on nyt täysin uusi kokemus. Olemme suunnitelleet tätä jo pitkään ja tehneet huolellisesti työtä sen eteen. Motocrossin kautta aikojen ensimmäinen MM-osakilpailu Lähi-idässä ja Qatarissa on hieno tilaisuus ja iso asia koko maallemme, kertoi Nasser Khalifa Al Attya.

Sama herra on paistatellut viime päivinä julkisuudessa myös MotoGP:n puitteissa. Al Attya solmi lauantaina Losailissa jatkosopimuksen australialaisen Anthony Westin kilpailemista alkavalla kaudella QMMF Racing Teamin riveissä Moto2-luokassa.

* Kuvassa Youthstreamin Giuseppe Luongo ja QMMF:n Nasser Khalifa Al Attya. Kuva: Youthstream

Uusin numero