Pyrhösen päälliköimällä tiimillä kulki lujaa Cairolin kotikulmilla

Suomalaistaustaisen Jäätiimin molemmat kuljettajat, australialainen Todd Waters ja eteläafrikkalainen Tyla Rattray liikkuivat kärjen välittömässä tuntumassa Sisilian Notossa ajetussa Italian sarjan toisessa osakilapailussa.

Noton herra ja hidalgo, sekä luonnollisesti kotiyleisön ehdoton suursuosikki oli viikko sitten saapasmaan sarjan maksimipisteillä Riola Sardossa korkannut Tony Cairoli.

Seitsenkertainen maailmanmestari piti haastajat visusti maestron nuhteessa myös Sisiliassa. Cairoli sivalsi KTM:llä voittajaksi MX1-luokan erässä jatkaen samaa tahtia Elite-luokan lähdössä, jonne noukittiin tuttuun tapaan mukaan MX2:n parhaimmisto.

Päivän ehdoton yllättäjä oli kuitenkin Waters, joka on oppinut nopeasti eurooppalaisille tavoille Pyhösen paimennuksessa. Waters ajoi molemmissa erissä komeasti kolmanneksi pitäen tiimikaverinsa takanaan.

– Tiimimme voi olla ylpeä siitä, mitä tänään saavutimme. Molemmat kuljettajat ajoivat mahtavasti ja päättäväisesti. Oli hienoa nähdä Todd tuplasti podiumvauhdissa. Se todellakin nosti hänen itseluottamustaan. Saapuminen Eurooppaan ja uusien ratojen oppimen ei ole helppoa, mutta hän (Waters) osoitti jälleen olevansa enemmän kuin tehtäviensä tasalla, iloitsi Pyrhönen.

MX2-luokan ex-maailmanmestari Rattray poimi Sisiliasta hänkin vahvasti eräsijat 4 ja 5. Waters taipui Cairolille ensimmäisessä erässä 17,941 ja jälkimmäisessä 21,980 sekuntia. Rattray jäi MX1-luokan erässä Watersista vain 1,622 sekuntia.

Cairolin ja Watersin väliin kiilasi tuplasti belgialainen Yamaha-kuljettaja Jeremy van Horebeek.

MM-sarja käynnistyy 1. maaliskuuta Losailin valalaistulla radalla Qatarissa. Kimi Räikkösen omistama ja Pyrhösen päälliköimä tiimi ajaa sitä ennen tiiviillä aikataululla vielä kaksi valmistavaa, ja taatusti kovatasoista kisaa.

Ensi viikonvaihteessa suunnaksi otetaan Ranska ja Valence, josta matka jatkuu välittömästi sumuiseen saarivaltakuntaan ja Hawkstone Parkin radalla.

Täydelliset tulokset:
http://www.offroadproracing.it/race-result/

Uusin numero