Pyrhöseltä oppia ammentava Waters on valmis MM-debyyttiinsä

Tiimi suoriutui valmistavasta jaksostaan vauhdikkaasti ja mallikkaasti ajamissaan Italian sarjan kolmessa osakilpailussa.

Ensimmäiseen MM-kauteensa lähtevä australialaiskuljettaja Todd Waters, 23, jatkoi Qatariin tähtääviä töitä vielä sunnuntaina Hawkstone Parkin perinteisessä kisassa Englannissa, jonka eteläafrikkalainen tiimikaveri Tyla Rattray, 28, jätti suosiolla väliin.

Vuonna 2008 MX2-luokan maailmanmestaruuden saavuttaneen ja sen jälkeen Amerikassa kilpailleen Rattrayn pikkusormeen singahti irtokivi siksi inhottavasti saapasmaan sarjan viimeisen osakilpailun avauserässä Montevarchissa, ettei riskeihin tältäkään osin ollut syytä Hawkstonessa.

Watersin ei tarvitse hypätä
jääkylmään veteen MM:ssä

Rattraylle, tosin pitkän tauon jälkeen, MM-kekkerit ovat tuttuja. Watersilla on puolestaan edessään ensimmäinen täysipainoinen kausi näissä kuvioissa.

Monet radat ovat hänelle edelleen täysin uusia tuttavuuksia, mutta jäätävän kylmään veteen ei Watersin tarvitse silti hypätä.

Waters on oppinut nopeasti vanhan mantereen tavoille ja siitä suuri kiitos kuuluu ensisijaisesti tiimipäällikkö Pyrhöselle, joka tuntee ja tietää MM-sarjan tavat sekä radat kuin omat taskunsa.

– Olen saanut tiimissä uskomattoman hienon vastaanoton. Tulen toimeen hyvin kaikkien kanssa ja on kerta kaikkiaan mahtava saada tehdä töitä Antin kaltaisen, tosi kokeneen tiimipäällikön kanssa. Antti ei vain johda tätä laivaa. Hän on ollut täällä pitkään (MM-sarja) ja kokenut sen, joten hän pystyy tarjoamaan hyviä neuvoja, Waters kehuu hyvinkääläistä pomoaan.

– On todella rauhoittavaa tietää, että minulla on takanani joku, joka on itsekin menestynyt ja kilpaillut MM-sarjassa. Hänellä (Pyrhönen) on runsaasti kokemusta ja hän tietää millaista on olla kuljettaja. Tiimissä kaikki on hyvin organisoitua ja tuntuu, että se kaikki on edelleen vielä tsekattu tuplasti. Sekin on erittäin rohkaisevaa, jatkaa Waters.

Waters ei kurota kuuta
yönmustalta taivaalta

MX1-luokan kärkeä kolkutellut Waters on esittänyt talvikaudella ennakkoluulottomia otteita Euroopassa ja samalla hyväksi havaitulla linjalla jatketaan MM-sarjan avausviikonvaihteena Qatarissa.

– Se merkitsee uutta lukua urallani. Odotan todellakin innolla liputtaa Australian ja Husqvarnan puolesta, sekä oppia ja osoittaa kauden edetessä mihin pystyn. Tiedän, että vie jonkin aikaa saada päälle GP-kisoissa se sama fiilis kuin kilpaillessani Australiassa.

Waters ei lähde kurottamaan kuuta ainakaan vielä Losailin yönmustalta taivaalta.

– Keskityn vain omaan tekemiseeni, enkä luo mitään epärealistisia odotuksia. Kaikki on mennyt hyvin tähän asti ja olen todellakin nauttinut siitä. Tuskin maltan odottaa ensimmäistä GP:täni Husqvarnalla, Waters kiteyttää tuntemuksena.

Uusin numero