Pyrhösellä värikäs päivä Raumalla

Ensimmäisessä erässä Pyrhönen otti nopeimman startin ja oli kaartamassa ensimmäiseen kurviin ykkösenä, kun eräs toinen kuljettaja olikin jatkamassa edelleen suoraa ja Pyrhönen joutui väistelemään kaveria parhaan kykynsä mukaan ja putosi monta sijaa. Erän vanhetessa hyvinkääläinen nousi kärkeen ja voitti sen lopulta 22 sekunnin erolla toiseksi ajaneeseen Joensuun Tommi Mäkiseen. Viron Juss Laansoo oli erän kolmas.
— Ensimmäisessä erässä jouduin jonkin aikaa taistelemaan Tommi Mäkisen kanssa, kun erittäin kivisellä radalla tuppasi olemaan vain yksi kunnon ajolinja, mutta kun onnistuin ohituksessa, sain karistettua hänet kannoiltani, kertoi Pyrhönen.

Toisessa erässä Pyrhönen oli jällen kurvaamassa ensimmäiseen kurviin ykkösenä kun Joensuun Miika Mäkinen ajoi vauhdilla hyvinkääläisen kylkeen ja samassa kasassa oli iso nippu kuskeja kontallaan.
— Olin aivan viimeisten joukossa kun sain pyörän ylös ja käyntiin. Aloitin kovan takaa-ajon ja nousin jo kaiketi kuudenneksi, kun ajoin nurin omia aikojani. Siitä aloitin jälleen kovan takaa-ajon ja nousin nyt jo kolmanneksi, kun eräs kaveri tuli taas kylkeen ja menin nurin. Värikkäiden vaiheiden jälkeen olin erässä viides, kertaa Pyrhönen erän tapahtumia.

Toisen erän voittoon ajoi Salon Eeli Takatalo. Orimattilan Niko Koskela kiirehti toiseksi ja Tommi Mäkinen oli nyt kolmas. Vaikka Pyrhönen oli erässä vasta viides, näki hän erän tapahtumissa positiivisiakin piirteitä.
— Pikkasen pitäisi kavereiden miettiä mitä tekevät startissa. Ei ensimmäisessä kurvissa suoraan ajamalla voita mitään. Samassa nipussa oli nytkin se suoraan menijä. Silti erä oli minulle erinomaista treeniä. Sain painaa sen minkä ikinä pääsin noiden nurinajojen jälkeen. Siinä tuli oikein kunnon vauhtileikittelyä, naurahti Pyrhönen erän tauottua.

SM-pisteissä Tommi Mäkisellä on koossa avauskisan jälkeen 42 pistettä. Pyrhösellä on koossa yksi piste vähemmän ja kolmantena olevalla Takatalolla 37 pistettä. Seuraava MX1-luokan SM-osakilpailu ajetaan 5. kesäkuuta Porissa.

Uusin numero