Pyrhönen viides Tshekin MM-osakilpailun aika-ajossa

Antti Pyrhönen puristi viidenneksi motocrossin MX3-luokan Tshekin MM-osakilpailun aika-ajossa Holicen nopealla radalla. Paalupaikalle pauhasi italialainen Husqvarna-kuljettaja Alex Salvini ajalla 2.05,5, josta Hondalla kilpaileva Pyrhönen jäi 1,2 sekuntia.

Pyrhösen tavoin myös Marko Kovalainen ja Riku Rouhiainen selvittivät tiensä sunnuntaina ajettaviin MM-eriin. Kovalainen kiirehti KTM-pyörällään kauden viidennen osakilpailun aika-ajossa 21:nneksi ja Rouhiainen Yamahalla 33:nneksi.

– Rata on uskomattomaton nopea. Täällä edetään koko ajan hirveällä syötöllä, kertoi edellisessä osakilpailussa Chilessä uransa ensimmäistä MM-erävoittoa tuulettanut Pyrhönen.

MM-sarjassa neljäntenä oleva Pyrhönen korostaa jälleen onnistuneiden starttien painoarvoa sunnuntain kisaerissä.

– Starttien merkitys on äärimmäisen tärkeä tällä kovapintaisella radalla. Holicessa ajatetaan koko ajan kaasu pohjassa ja ohittaminen on vaikeaa.

Aika-ajo päästiin ajamaan kuivalla radalla, mutta alkuillasta Holicessa alkoi sataa.

– Sunnuntaiksi on luvattu kaunista säätä, mutta jos sade sittenkin jatkuu, niin silloinhan tästä Tshekin kisasta kehkeytyy todellakin mielenkiintoinen. Siinä tapauksessa radan pinta alkaa muistuttaa jo lähes jäätä.

Tasaisen vauhdikasta kautta päristelevä Pyrhönen lähtee takomaan isoja MM-pisteitä hyvällä itseluottamuksella, oli keli sunnuntaina mikä tahansa.

– Kaikki sujui aika-ajossa suunnitelmien mukaan. Pyörä on hyvissä säädöissä ja kuljettaja iskussa.

Kullas käytti viimeisen tilaisuuden edukseen

Alkukauden kolhuistaan hyvään vauhtiin toipunut Harri Kullas teki Holicessa puolestaan paluun aikuisten EM-tasolle. Kullas kiidätti KTM:nsä MX2-luokan niin sanotun last chance-erän voittoon, minkä kautta nuorukainen lunasti paikkansa sunnuntain EM-eriin.

Kullaksen osalta varsinainen karsintaerä kulki nousujohteisesti kaatumiseen asti.

– Otin huonon startin, mutta pystyin nousemaan parhaimmillani jo yhdeksänneksi. Tein ehkä vähän typerästi lähtiessäni ohitusyritykseen sisäkautta ja kaaduin sekä sammutin pyörän siinä tilanteessa. Uusi nousu toi minulle sijan 16, eli jäin vain yhden pykälän suorasta jatkopaikasta.

Last chance-erän Kullas otti vaikeissa olosuhteissa varman päälle.
– Erän alkaessa alkoi sataa, mutta pystyin selvittämään sen edukseni. Nappasin voiton ja paikan EM-erissä 31. kuljettajana puomilta.

Uusin numero