Pyrhönen viides MM-avauksessa – Kullas kilpaili toipilaana

Ensimmäisessä erässä Pyrhönen ajoi koko erän ajan neljäntenä ja oli samalla sijalla myös ruutulipulla. Toisessa erässä hyvinkääläinen kaatui lähdön jälkeen toiseen kurviin ja jäi koko joukon viimeiseksi. Nurinajosta sisuuntunut hyvinkääläinen aloitti hurjan takaa-ajon ja puristi itsensä lopulta kahdeksanneksi. Pyrhönen nappasi MM-avauksesta viidenneksi parhaimmat MM-pisteet.

– Ensimmäisessä erässä otin startit nimiini ja menin heti kärkeen. Martens, Wouts ja Kromfort olivat nyt kuitenkin hieman nopeampia ja menivät ohi. Itselläni puutuivat kädet erän puolivälissä ja päätin ajaa vain järkevän ajon ja ottaa neljännen sijan, joka oli tarjolla.

– Toisessa erässä epäonnistuin startissa ja tuli puskettua hieman liian kovalla riskillä toiseen kurviin ja siihen nurin. Pääsin tasan viimeisenä matkaan, mutta puristin sen minkä miehestä ja pyörästä lähti. Toisen erän kirous oli kamala rankkasade, joka alkoi juuri ennen erää. Rata muuttui aivan kamalaksi ja oli yksi pahimmista missä olen kilpaa ajanut, kertaa Pyrhönen päivän tapahtumia.

Söderberg hätyyytteli
kymmenen kärkeä

Pyrhösen AP24RACING tiimissä ajava suomalaisnuorukainen Ludde Söderberg oli ensimmäisessä erässä nousemassa jo hätyyttelemään kymmenen kärkeä, kunnes kaatui rajusti ja putosi monta sijaa. Erän lopussa hän nousi lopulta sijalle 14. Muista suomalaisista ensimmäisessä erässä pisteille ajoivat myös Marko Kovalainen ja Toni Eriksson. Kovalainen oli sijalla 17 ja Eriksson pykälää huonommin.

Toisessa erässä Eriksson ajoi 16:s ja nappasi näin viisi MM-pistettä lisää. Kovalainen ja Söderberg joutuivat keskeyttämään erän jo aivan alussa.

MM-pisteissä johdossa on Belgian Kevin Wouts 47 pisteellään. Pyrhösellä on koossa 31 pistettä ja hän on pistetaulukossa viidentenä.

– Parempaankin olivat eväät, mutta nyt oli saldo tämä. Oli rankka viikonloppu. Onneksi sentään molemmista eristä tuli pisteitä, joten tästä on hyvä jatkaa ensi viikonlopun Ranskan MM-osakilpailuun. Täytyy muistaa, että kausi on pitkä ja kauden viimeisen MM-erän jälkeen ynnätään pisteet yhteen, miettii Pyrhönen.

Kullas toipilaana

MX2-luokassa Harri Kullas lähti kisaan hieman toipilaana eikä pystynyt aivan parhaimpaansa. Ensimmäisessä erässä Kullas oli 16:s ja toisessa erässä hän puristi itsensä sijalle 11. MX2-luokan valtias oli Hollannin Jeffrey Herling, joka voitti molemmat erät.

Kullaksen Suzuki-tiimin antaman tiedon mukaan suomalaiskuljettaja on kärsinyt kehon mineraaliepätasapainosta, joka on aiheuttanut väsymystä.

– En ole 100-prosenttisessa kunnossa, mutta syy siihen on tiedossa ja tilanne korjattavissa. Tunsin oloni paremmaksi sunnuntaina verrattuna sitä edeltäviin päiviin, kertoi Kullas.

Kullas sijoittui avausosakilpailun kokonaistuloksissa 13:nneksi.

– Starttini oli hirveä ensimmäisessä erässä, enkä päässyt normaaliin vauhtiin. Jälkimmäisessä erässä lähtö oli jo vähän parempi, mutta toisessa mutkassa vauhti tyssäsi. Sain sen jälkeen vauhdin päälle, tein pari ohitusta, mutta en ollut normaalilla tasollani. Pystyin ajamaan silti muutamia pisteitä. Toivottavasti olen jo paljon paremmassa kunnossa seuraavassa osakilpailussa Sevlievossa, tuumi Kullas.  

MX1-luokassa Italian Antonio Cairoli hallitsi molempia eriä ja korjasi maksimipotin kahdella erävoitollaan. Suomalaiskuljettajat eivät yltäneet MM-pisteille.

Santtu Tiainen oli erissä sijoilla 25. ja 24. Niko Koskela oli puolestaan molemmissa erissä sijalla 26.

Naiset ajoivat maanantaina vain yhden erän. Je tekivät MM-kauden avauksensa jo sunnuntaina. Italian Chiara Fontanesi oli ykkönen kummassakin erässä.

Suomalaiset Ria Virtanen ja Jutta Lukkari jäivät ilman  MM-pisteitä.
 
MX1- ja MX2-luokkien MM-kausi jatkuu 21.-22. huhtikuuta Bulgarian Sevlievossa. MX3 -luokka ja naiset kilpailevat jo tulevana viikonvaihteena. Estradina on Ranskan Castelnau de Levis.

Täydelliset tulokset:
http://www.motocrossmx1.com/reslists.aspx?ct=1&c=8
 

Uusin numero