Pyrhönen vesi kielellä Chileen

Suunnitelmat vuodelle 2012 ovat selvät ja niiden toteuttaminen voi alkaa. Ensimmäinen askel uuteen kauteen on matkustaminen Chileen harjoittelemaan ja kenties muutaman harjoituskisan ajaminen.

– Lähden Chileen jo ensi viikon keskiviikkona ja heti miten, 5. tammikuuta minun täytyy olla jo vetämässä Hondan puuhaamaa motocrossleiriä chileläisille junioreille. Ratana on minulle tuttu Laguna Care, Santiagon liepeillä, rata jossa otin urani ensimmäisen MM-erävoiton 2009. Rata on nykyisin suljettu, mutta Chilen Honda on saanut järjestettyä leirin sinne, ikään kuin kunnianosoituksena erävoitostani, naurahtaa Pyrhönen hyväntuulisena.

Pyrhönen aloitti myös kauden 2011 Chilestä, joten paikka alkaa olla tuttu hyvinkääläiskonkarille.

– Edellinen Chilen keikkani oli todella onnistunut. Sain harjoitella silloin paluuta loukkaantumisen jälkeen rauhassa ja keskittyä pelkästään ajo- ja kuntoharjoitteluun. Samat kriteerit pätevät myös nyt. Etelä-Amerikassa on nyt kesäkausi ja ajokelit kohdallaan. Harjoitteluolosuhteet erinomaiset. Saan myös Chilen Hondan maahantuojalta kaiken tarvittavan ja asuminenkin järjestyy tiimissäni kaudella 2010 ajaneen Alejandro Noemin perheen luona, kertoo Pyrhönen.

Eurooppaan Pyrhönen palaa helmikuun alkupuolella.

– Tarkoitus on olla Chilessä reilut neljä viikkoa jonka jälkeen piipahdan suomessa MP 2012 moottoripyöränäyttelyssä ja heti sen jälkeen matkaan mekaanikkooni Jussi Heikkosen kanssa Belgiaan harjoittelemaan ja säätämään ajokalustoa kohdalleen ennen MM-kauden alkua. Ensimmäinen MX3-luokan MM-osakilpailu ajetaan huhtikuun 9. Hollannin Valkenswaardissa.

MM-kulta tavoitteena

Pyrhönen jatkaa myös alkavalla kaudella 450-kuutioisen ja nelitahtisen Hondan ohjaimissa. Omaa tiimiään pyörittävän Pyrhösen pääyhteistyökumppanina jatkaa hyvinkääläinen RA-SK, jonka takana on Osmo ”Osku” Koskinen, urheilumies henkeen ja vereen. Pyrhönen on RA-SK:n urheilutallin ykkösnyrkki.

Hyvinkääläisen kauden tavoite on kristallin kirkas; MX3-luokan maailmanmestaruus.

– Tavoite on kova, mutta uskon siihen. Se on unelmani. Olen nyt hyvässä kunnossa ja päässyt tekemään ajoharjoituksia oikeastaan koko loppusyksyn ja tästä on hyvä aloittaa kausi Chilessä. Ajotuntuma on jo heti hanskassa. Lähtökohdat uuteen kauteen ovat muutenkin mallillaan. Jussi Heikkonen jatkaa mekaanikkonani ja yhteistyö hänen kanssaan pelasi jo viime kaudella erinomaisesti. Se onkin erittäin tärkeä lenkki koko paletissa. Tietenkin tarvitaan myös hyvää onnea, sillä kausi on pitkä ja mitä vain voi aina tapahtua, valottaa Pyrhönen.

Pyrhöstä hieman jännittää paluu Chileen, sillä vuosi sitten oli miestä lentokentällä vastassa maan suurin TV-yhtiö, joka teki heti tuoreeltaan hyvinkääläisestä haastattelun. Myös useissa chileläisissä sanomalehdissä oli laajalti juttuja pohjoisen pojasta.

– Saa nähdä mitä ne nyt ovat keksineet. Kovasti chileläiset ovat motocrossista innoissaan ja A. Pyrhönen Hyvinkäältä on siellä kovaa valuuttaa, virnistää Pyrhönen puoliksi leikillään.
 

Uusin numero