Pyrhönen vahvistaa: Rattray sivuun Thaimaan ja Brasilian osakilpailuista

MXGP-luokassa kilpaileva Rattray loukkasi sormensa reilut kaksi viikkoa sitten Italian sarjan päätöskilpailussa Montevarchissa.

MX2-luokan vuoden 2008 maailmanmestari ajoi sinnikkäästi vielä MM-avauksen karsintaerässä 13:nneksi viime perjantaina Qatarin Losailissa. Lauantain kisaerät oli kuitenkin jo pakko jättää ajamatta. Murtunut sormi ei yksinkertaisesti kestänyt kilvanajoa viime vuotta kovemmalla aavikkoradalla.

– Koko tiimi on tietenkin turhautunut siitä, että Tyla ei pystynyt kilpailemaan Qatarissa. Hän oli hyvässä terässä ennen loukkaantumistaan. Odotamme malttamattomana Tylan paluuta, mutta se ei tapahdu ennen kuin hän on taas täysin kunnossa ja valmis palaamaan parhaassa iskussaan, painottaa tiimipäällikkö Pyrhönen.

Rattraylta jäävät Qatarin lisäksi ajamatta ensi viikonvaihteen Thaimaan osakilpailu Si Rachassa, sekä maaliskuun 30. päivään ajoittuva Brasilian kisa Beto Carrerossa. Rattrayn odotetaan palaavan tositoimiin kauden neljännessä osakilpailussa, joka odottaa vuoroaan 13. huhtikuuta Italian Trentinossa.

– Tyla on yksi maailman kokeneimmista kuljettajista ja hänellä on fantastinen tiimi ympärillään, Pyrhönen luo uskoa tulevaan.

Rattray tähdentää, että hän ei palaa radoille ennen täyttä kuntoutumista.

– Toivottavasti se tapahtuu ensimmäisessä Euroopan GP:ssä Arco di Tentossa.

Rattray ei peittele kaameaa pettymystään.

– Se oli sitä kaikille, mutta minun on nyt vain keskityttävä saamaan sormeni kuntoon. Tiesimme, että sormeni murtui Montevarchissa kiven osuttua siihen, mutta lääkärini kertoi, että pystyn kilpailemaan Qatarissa. Niin se ei vain sitten mennyt. Losailin rata oli liikaa sormelle.

Tiimin toisena kuljettajana ajaa australialainen Todd Waters, joka sijoittui Qatarin GP:ssä 11:nneksi. Karsintaerässä itseään kolhinyt Waters ajoi MM-debyytissään 17 pistettä.

 

Uusin numero