Pyrhönen puhisi kiukusta Italiassa

Ensimmäisessä erässä hyvinkääläinen oli kaatumisen saattelemana vasta sijalla 12. Toisessa erässä hän oli seitsemäs. MM-pisteissä Pyrhönne on edelleen kolmantena, mutta ero kärkeen kasvoi huolestuttavan paljon.

– Paska viikonloppu, puuskahtaa Pyrhönen kiukkuisena.

– Mikään ei tuntunut onnistuvan koko viikonloppuna. Jo lauantain karsintaerästä alkaen kaikki meni pieleen. Sunnuntaina ensimmäisessä erässä otin huonon startin ja kaiken lisäksi kaaduin heti ensimmäisellä kierroksella ja jäin tasan viimeiseksi. Pystyin nousemaan lopulta kahdenneksitoista, mutta se ei paljoa lämmitä. Toisessa erässä starttini ei ollut juuri ensimmäistä erää parempi ja kaiken kukkuraksi alkoi satamaan ja savipintainen rata oli todella liukas. Nyt sentään pysyin pystyssä ja olin seitsemäs, joka ei sekään tyydytä millään tavalla. Kaikkiaan todella surkea viikonloppu, manaa perin pettynyt Pyrhönen.

MM-pisteissä Pyrhösen ero johdossa olevaan Itävallan Matthias Walkneriin venähti yhtäkkiä 32 pisteeseen, kun se vielä ennen Italian MM-kisaa oli vain kahdeksan pistettä.

– Nyt täytyy analysoida rauhassa, mutta tiukasti mikä mättää. Lähdöt eivät ole sujuneet viime aikoina niin kuin niiden pitäisi ja kuntokin pääsi romahtamaan pitkän flunssan seurauksena. Kaikki on nyt selvitettävä, kun palaan kotisuomeen alkuviikosta, kertoo Pyrhönen

Italian kisan ahnein pisteiden kerääjä oli juuri pistejohdossa oleva Itävallan Matthias Walkner, joka oli ensimmäisessä erässä toinen ja voitti toisen erän. Ensimmäisen erän voittoon ajoi Walknerin maanmies Michael Staufer.

Pyrhösen AP24Racing tiimissä ajavalla Ludde Söderbergillä sujui Italiasa kohtuullisen mukavasti. Ensimmäisessä erässä hän tuli maaliin juuri Pyrhösen vanavedessä 13:s. Toisessa erässä Söderberg oli lupauksia herättävästi yhdeksäs.

– Oli aivan kohtuullinen viikonloppu. Pystyin ajamaan suht tasaiset erät. Tavoite on ollut ajaa kymmenen parhaan joukkoon erissä. Sain nyt sen verran hyvin pisteitä, että nousin MM-pisteissä yhdenneksitoista. Tähtäin on nyt kympin joukkoon ja tiedän pystyväni siihen, kertoo Söderberg.

Marko Kovalainen ja Riku Rouhiainen kärsivät ongelmista ja jäivät Italiassa pisteittä. MX3-luokan MM-sarja jatkuu 3. kesäkuuta Kroatiassa. Ensi lauantaina suomalaisnelikko Pyrhönen, Söderberg, Kovalainen ja Rouhiainen ajavat supercrossin SM-avauksen Hyvinkäällä.
 

Uusin numero