Pyrhönen palasi paikalleen

Kolmas kerta sanoi suomalaisen motocrossin ikonille tällä kertaa toden, vaikka päivän mittaan kotiradallaan kisannutta Santtu Tiaista povattiinkin finaalin kovimmaksi luuksi.

Tiainen ja Pyrhönen ottivat toisistaan mittaa päivän aikana ensimmäisen kerran vasta finaalissa. Matkalla finaaliin kumpikin oli aika-ajoryhmänsä nopein ja otti reilun voiton alkuerässä.

Vaikka ajat eivät eri erissä ajettuna olekaan täysin vertailukelpoiset, kiinnittyi huomio siihen, että Tiainen oli nopeampi sekä yhdellä ratakierroksella aika-ajossa että kymmenen kierroksen alkuerässä.

Sarjakakkosena Hamulan radalle startanneen Niko Koskelan päivä ei aluksi sujunut läheskään Tiaisen ja Pyrhösen lailla. Aika-ajossa Koskela toki kellotti kakkoseksi vajaan sekunnin päähän Tiaisesta, mutta päivä oli mennä piloille alkuerässä.

Koskela laskeutui hypystä rajusti poikittain onnistuen kuitenkin välttämään kaatumisen. Poikittainen tälli takarenkaaseen oli kuitenkin niin raju, että rengas pomppasi pois vanteelta ja niinpä Koskela joutui hakemaan finaalipaikan Last Chance-erän kautta.

Pyrhönen otti finaalin startin nimiinsä saaden peräänsä Tiaisen, pikkuluokan pyörällä uskomattoman startin ottaneen Henric Stigellin ja Koskelan. Jo muutaman kierroksen jälkeen Pyrhönen oli vetänyt pienen etumatkan ja kontrolloi kisaa.

Pyrhösellä ei näyttänyt olevan koko kuudentoista kierroksen finaalin aikana minkäänlaista ongelmaa, Tiainen paukutti varmaakin varmemmalla kakkospaikalla karistettuaan kolmoseksi nousseen Koskelan puolimatkan paikkeilla kannoiltaan.

Vaisummin startannut Ludde Söderberg pystyi kirimään neljänneksi ennen parhaan pikkuluokan pyörän kuljettajan tittelin ottanutta Stigelliä.

Kertaalleen kaatunut Toni Eriksson nousi vielä aivan erän lopulla haastamaan Stigellin, viimeisen kierroksen jälkipuoliskolla kaksikko väänsi niin tiukkaa kisaa, että Hamulan täysi katsomo sai kohahdella useampaankin otteseen.

Podiumilla Tiainen tunnusti reilusti Pyrhösen voiton tulleen ansaitusti.

– Hyvä päivä tänään, ei siinä mitään. Finaalissakin ajo oli oikeasti hyvää, mutta Antti nyt vaan oli vielä minuakin parempi ja tuon verran nopeampi.

Pyrhösen päivä kulki hänen mielestään juuri odotetusti.

– Todella pitkä kisatauko takana, taisi olla viisi viikkoa, joten yksinkertaisesti aamulla oli vähän tatsi hukassa kisaamiseen, mutta päivän aikana se löytyi ja finaalissa ajo oli taas sitä mitä sen pitää olla, ei siinä sen ihmeempiä ollut.

Koskela ei sen sijaan ollut finaalisuoritukseensa kaikin osin tyytyväinen.

– Pääsin nousemaan huonomman lähdön jälkeen, otin ehkä vähän Santtua kiinnikin, mutta sitten jotenkin aloin rullailla sisään mutkiin ihan liikaa ja Santtu karkasi. Finaalin lopussa tuntui taas ajo paremmalta, mutta sitten se oli jo ihan liian myöhäistä.

Pyrhönen pitää sarjan ykkössijaa nyt seitsemän pisteen erolla Koskelaan nähden ennen marraskuista kauden huipentumaa, kahta Tampereen Pirkkahallissa ajettavaa osakilpailua.

Pronssisijan kamppailu on tiukkaa, Marko Kovalainen ja Stigell ovat tasapisteissä ja Turun kisan väliin jättänyt Tiainen hengittää kaksikon niskaan vain kahden pisteen takamatkalta.

14-18- vuotiaiden MXJ-luokan Suomen Cupin finaalissa Jami Numminen oli vakuuttava ajaen suvereenin voiton. Seuraavista sijoista nähtiin erän lopussa tiukka kisa. Robin Selenius palasi menestyksekkäästi sairaslomalta pitäen Mikael Kaipasen ja Lari Jukolan niukasti takanaan.

Luokan Suomen Cup jatkuu jo seuraavana viikonloppuna Alavudella kaksieräisellä perinteisen motocrossin kisalla. Kaipanen lähtee Alavuden mäkiin sarjakärjessä viidentoista pisteen erolla Jukolaan.

Jere Paussu piti Siilinjärvellä niukasti kolmossijan, peräti kolme nollaerää kerännyt Numminen nousi saman nollaerämäärän omaavan Seleniuksen kanssa kolmen pisteen päähän.

Siilinjärven Hamulassa jatketaan kisaamista sunnuntaina junioreiden MXC/A:n Suomen Cupilla sekä MXJ:n ja MXB:n kansallisilla kisoilla.

Tulokset:
http://www.mylaps.com/results/showevent.jsp?id=819607
(pistetaulukot linkistä "championship")

Uusin numero