Pyrhönen kolmas aika-ajossa

MM-sarjassa neljäntenä oleva Pyrhönen jäi paalupaikan vallanneesta slovakialaisesta Honda-kuljettajasta Matevz Irtista 0,1 ja toiseksi Husqvarnalla ajaneesta Christophe Martinista enää 0,1 sekuntia.

– Olen tosi tyytyväinen sijoitukseen ja ajooni. Olen tällaisissa olosuhteissa vahvoilla ja taistelen sunnuntaina kisan voitosta, julisti Pyrhönen.

Orehova Vasin paikoittain kapea rata saatiin yöllisten sateiden jäljiltä mainioon kuosiin.

– Rata on niin hienossa kunnossa kuin vain olla voi. Tämä on nyt sellainen, tekninen ja vaativa rata, kuten motocrossissa kuuluukin olla. Lisäksi pito on mainio ja silloin Hondani on tunnetusti parhaimmillaan. Pyörä tuntui todellakin hyvältä, iloitsi Pyrhönen.
Kauden yhdeksännen MM-osakilpailun sunnuntain kisaerissä nähdään Pyrhösen lisäksi myös toinen suomalaiskuljettaja. Riku Rouhiainen ehti Yamahallaan aika-ajossa sijalle 26.

Kullas kymmenes EM-sarjan aika-ajossa

Harri Kullas sijoittui Orehova Vasissa puolestaan kymmenenneksi EM-sarjan MX2-luokan aika-ajossa.

– Rata oli aamulla todella kurainen sateiden jäljiltä ja näin ollen toiset harjoitukset ajettiin tällä kertaa aika-ajona normaalin karsintaerän sijaan. Rata parani koko ajan päivän mittaan auringon paistaessa, kertoi KTM:llä kisaava Kullas.

Kullaksen nopein aika syntyi heti kolmannella kierroksella.
– Minulla oli loppuun asti hyvä yritys päällä, mutta en vain pystynyt parantamaan aikaani. Näin kävi usein myös viime kaudella.
Kullas jäi noin kaksi sekuntia paalupaikkamiehestä, EM-sarjaa johtavasta ranskalaisesta Yamaha-kuljettajasta Christophe Charlierista.

– Tosin neljänteen sijaan ei ollut matkaa enää kuin puolisen sekuntia, joten ihan jees. Olen luottavainen sunnuntain EM-erien osalta, joissa keskittyminen onnistuneisiin startteihin on jälleen erittäin tärkeää, korosti Kullas.

Sloveniassa ajetaan yhteensä 15 kisaa kattavan EM-sarjan kahdeksas osakilpailu.

Uusin numero