Pyrhönen juhli podiumilla

Bill lienee sveitsiläiseksi motocrossariksi melkoinen harvinaisuus sikäli, että mies osaa ajaa myös pehmeää hiekkaa kovan saviradan lisäksi. Billin hiekkataidot ovat perua miehen Jacky Martensin KTM-tiimissä viettämästä ajasta, kun hän harjoitteli pääasiassa maailman syvimmässä hiekkalaarissa Belgian Lommelissa.

Avauserässä Pyrhönen saapui ruutulipulle kakkosena jättäen taakseen mm. sarjajohdossa Vantaalle saapuneen Ranskan Milko Potisekin. Kympin kärkeen suomalaisista ehtivät kuudentena Toni Eriksson, seitsemäntenä uransa parhaan erän ajanut Riku Rouhiainen ja kymmenentenä maaliin saapunut Samuli Aro.

Toisessa erässä mentiin pitkään avauserässä konerikkoon keskeyttäneen Ruotsin Tom Söderströmin johdolla. Hän sai välillä jo revittyä reilusti yli kymmenen sekunnin etumatkan muihin. Pyrhönen kävi tässä vaiheessa tiukkaa kisaa Potisekin ja Billin kanssa. Sveitsiläinen rynnisti kuitenkin sekä Potisekin että Pyrhösen edelle ja ajoi Söderströmin kiinni ja karkasi loppujen lopuksi selvään erävoittoon. Söderström oli ruutulipulla kakkosena ennen Potisekia ja Pyrhöstä.

Rouhiainen täydensi hyvän päivänsä ajamalla toisen erän yhdeksänneksi, Atte Jousi oli kymmenes. Erän jobinposti tuli Samuli Aron kaaduttua maalihyppyrin alastuloon rajusti. Suomen enduromaajoukkueeseen valittu viisinkertainen enduron maailmanmestari sai ilmeisesti tilanteessa luunmurtumavammoja, joten tapahtuma saattaa vaarantaa hänen osallistumisensa elokuussa Kotkassa ajettavaan joukkue-MM-kisaan.

Päivän kokonaiskisan podiumilla nähtiin näin voittajana Bill, kakkosena Pyrhönen ja kolmantena Potisek.

Pyrhönen oli päiväänsä erittäin tyytyväinen, menihän kaksi ensimmäistä osakilpailua mieheltä kokolailla mollivoittoisesti loukkaantumisen aiheuttaman välivuoden jälkeen.

– Olen todella tyytyväinen, kun olen jälleen iskussa ja taistelemassa kärjessä. Tämän päivän kisa oli varmasti yksi urani raskaimpia, helle oli hurja ja MX3-luokkaan saatiin tälle vuodelle muutama kova nimi lisää sekä useitakin nuoria nopeita kilpailijoita joten tosiaankin sain ajaa tosissani tänään kilpaa, onnellinen Pyrhönen sanaili podiumilla.

Naisten MM-osakilpailussa nähtiin melkoinen jytky, kun vasta 17-vuotias italialainen Chiara Fontanesi voitti päivän molemmat erät. Avauserän viimeinen kierros oli hurjaa taistelua kärkikolmikossa ja näin paatuneinkaan sovinisti ei voinut olla tunnustamatta naisten kisan mielekkyyttä. Fontanesi lähti viimeiselle kierrokselle kolmantena edellään hallitseva mestari Stephanie Laier ja toinen saksalainen, Larissa Papenmeier.

Italialaisnuorukainen ohitti naisten motocrossia vuosia suvereenisti hallinneen kaksikon ja nousi näin uransa ensimmäiseen MM-erävoittoon, vaikka nuori neiti olikin ensin lähtökolarissa ja vielä kaupan päälle kolaroi kertaalleen sammuttaen samalla moottorin. Laier oli tiukan kisan toinen ennen Papenmeieriä.

Toisessa erässä Fontanesi ajoi ehjän suorituksen ja pystyi ottamaan erävoiton helpon näköisesti. Laier oli jälleen toinen ja Papenmeier kolmas. Laierin menoa hidasti koko päivän ajan sekä vanhat ranne- ja olkapäävammat että viikonlopun aikana iskenyt vatsasairaus.

Uusin numero