Pulkkinen muistelee MM-kauttaan, yksi virhe olisi saanut jäädä tekemättä

Patrik Pulkkinen nousi otsikoihin alkuvuodesta, kun hänen julkaistiin hyppäävän MotoGP-sarjaan vain muutama päivä 16-vuotissyntymäpäivänsä jälkeen. Debyyttikausi Moto3-luokassa oli haastava, mutta ikimuistoinen.

Kun Australian MM-osakilpailu päätti MotoGP-kauden 2017, oli 16-vuotias Patrik Pulkkinen yhtä kokemusta rikkaampi. Peugeot MC Saxoprint –tiimissä kisanneella nuorukaisella oli nyt takanaan kokonainen vuosi maailman suurimmassa moottoripyöräsarjassa.

”Ensimmäinen MM-kausi meni erittäin nopeasti ja tiimiä jäi ikävä kauden jälkeen. Kausi oli tosi haastava, mutta siellä oli paljon hyviäkin päiviä!, Pulkkinen tiivistää.

Maaliskuun 26. päivä Qatarista alkanut kausi piti sisällään kaiken kaikkiaan 18 GP:tä. Suurin osa osakilpailuista järjestettiin radoilla, joissa Pulkkinen ei ollut koskaan edes vieraillut. Olikin selvää, että debyyttivuosi kovatasoisessa sarjassa tulee menemään kokemusta kartuttaen. Ensimmäiset MM-pisteet olivat kuitenkin jo lähellä.

”Hankalin juttu oli varmaan se, kun kaaduin pistesijoilta viimeisellä kierroksella Italian Misanossa.”

Sen sijaan kauden kohokohtaa nuorukaisen on hankalampi nimetä.

”Kilpaileminen MM-sarjassa oli haastavampaa kuin odotin, mutta oikeastaan koko kausi oli kauden kohokohta! Opin tosi paljon ja sain tosi tärkeää kokemusta sekä paljon kontakteja MM-sarjassa.”

Pulkkinen ei vielä ole lyönyt ensi vuoden kuvioitaan lukkoon, mutta kisapyörän puikoissa hänet nähdään joka tapauksessa.

”Paljon pitää tehdä töitä, mutta hyvillä ja odottavaisilla mielin mennään kohti tulevaa.”

Uusin numero