Puig: — Simoncelli on ääliö

Maailmanmestari Jorge Lorenzo on jo ehtinyt luonnehtia Simoncellia liikkuvaksi vaaranmerkiksi radalla, joskin sekin on pientä siihen verrattuna, mitä Dani Pedrosan tunnetusti tulisieluinen manageri Alberto Puig laukoi suustaan Le Mansissa.

– Simoncelli ei piittaa muista tai ei sitten ymmärrä yhtään, mitä hänen ympärillään radalla tapahtuu. Jokainen on nähnyt, että tuo kaveri on vaarallinen. Pidän häntä täydellisenä ääliönä, joka pitäisi sulkea jonnekin!

Puigin raju tunteenpurkaus pääsi valloilleen sen jälkeen, kun varmistui, että Pedrosan oikea solisluu oli murtunut kaatumisen seurauksena.
Syyttäviä sormia heristeltiin suuntaan ja toiseen, mutta mielipide oli varovasti arvioiden 90-prosenttisesti se, että tempustaan varikon läpiajorangaistuksen saanut Simoncelli oli aiheuttanut ajolinjallaan Pedrosan kaatumiseen.
– Simoncelli ajoi siinä tilanteessa liian rajusti ja aggressiivisesti. Hän tuli ulkopuolelta, eikä jättänyt Danille tilaa tehdä mitään, muotoili Simoncellin hyvä ystävä Valentino Rossi.

Simoncelli kokee, että hänet on otettu silmätikuksi varsinkin sen jälkeen, kun Lorenzo ripitti häntä julkisesti Estorilissa.
– Olen tietysti pahoillani Danin puolesta, mutta minusta varikon läpiajorangaistus oli epäoikeudenmukainen. Ei sitä kaatumista olisi paisuteltu tällä tavoin, jos sen olisi kokenut joku muu kuin Pedrosa. Eikä varsinkaan silloin, jos siinä olisi ollut mukana toisena osapuolena joku muu kuin minä.

Puolustus on saanut puheenvuoronsa, mutta MotoGP-piireissä se luokitellaan lähinnä sananhelinäksi.

Uusin numero