Pöly vaivasi sixillä – Kytönen nopein suomalainen

93:s International Six Days Enduro (ISDE) -kilpailu starttasi Suomen Junior Trophy -joukkueen osalta mukavasti. Eemil Helander, Antti Hänninen sekä Roni Kytönen suoriutuivat avauspäivästä runsaasta pölystä huolimatta ilman suurempia ongelmia.

– Hyvä päivä sen suhteen, että pojat pääsivät maaliin ja aikalailla tasaista ajoa heillä oli, joukkueen valmentaja Marko Tarkkala toteaa.

– Tietysti pöly vaivasi, mutta se ongelma on kaikilla. Huomenna on helpompi ajaa, kun mennään nopeusjärjestyksessä, Tarkkala jatkaa.

Joukkueen nopeinta vauhtia avauspäivänä pitänyt Kytönen oli tyytyväinen menoonsa, vaikka tuskailikin pölyn kanssa.

– Ihan hyvä päivä oli. Ajo tuntui hyvältä sen suhteen mitä nyt näki ajaa. Pöly haittasi aika paljon. Vaikka oli hitaampi kuski edessä, niin tuntui ettei meinaa päästä ohi, kun ei nähnyt kunnolla. Kilpailu on kuitenkin saatu aloitettua ja nythän se oikeastaan vasta alkaa kunnolla avauspäivän jälkeen, Kytönen toteaa.

Niin ikään Eemil Helander selvisi ensimmäisestä kilpailupäivästä ilman suurempia ongelmia.

– Ihan ok sujui. Jonkin verran tuli pieniä virheitä. Pari kertaa sammutin pyörän ja ajoin vähän pitkäksi, mutta ei mitään suurempia ongelmia. Pölyongelma nyt tietysti oli kaikilla tasapuolisesti, Helander summaa.

Hänninen puolestaan ei ollut aivan tyytyväinen menoonsa ja aikoo tehdä pyöräänsä pieniä muutoksia ennen toista kilpailupäivää.

– Ei nyt helppoa ollut, kun pöly haittasi niin paljon. Välillä tuntui että ajo kulki hyvin, mutta sitten taas tuntui tahmeammalta. Teen vähän pyörään muutoksia, niin katsotaan jos meno paranee huomiselle, Hänninen kiteytti ensimmäisen päivän urakan jälkeen.

International Six Days Enduro -kilpailun ensimmäisen päivän nopeinta vauhtia Junior Trophy -joukkueiden osalta piti Italia, toisena tämän päivän kilpailuun starttaa Ranska ja kolmantena USA. Yhteensä Junior Trophy -joukkueita on kisaamassa 33. Kaiken kaikkiaan tämän vuoden ISDEen osallistuu 445 kuljettajaa.

Suomen kerhojoukkue DYNASET Hydraulics Finland ajajinaan Reijo Karppinen ja Jukka Pylväs on avauspäivän jälkeen sijalla 79.

Kilpailun tulospalvelu

Lisätietoa: www.fim-isde.com/en

Uusin numero