Poliisi otti kilvet, kuljettaja keuli vastaan

Siilinjärvelle kokoontui viikonloppuna suuri, lähes sadan hengen joukko mopoilijoita, joista osa törttöili siihen malliin, että poliisi joutui puuttumaan asiaan. Ensimmäinen takaa-ajo kohdistui valottomaan mopolijaan, joka oli törmätä jalankulkijaan. Poliisi ei kuitenkaan saanut häntä kiinni.

Toinen takaa-ajo koski noin sadan kilometrin tuntinopeudella kevyen liikenteen väylää ajanutta motocross-kuljettajaa, joka myös pääsi karkuun, mutta koirapartio löysi 14-vuotiaan pojan piileskelemästä lähimetsästä.

Itä-Suomen poliisi kertoo Ilta-Sanomille olevansa huolissaan mopokuljettajien käyttäytymisestä ja virittämistä. Mopoilijoiden välinpitämättömyys on kasvanut ja se aiheuttaa paljon vaaratilanteita. Välinpitämättömyyttä kuvastaa hyvin tapaus, jossa poliisi ruuvasi moposta kilvet pois, mutta hetkeä myöhemmin kuljettaja tuli poliiseja vastaan takapyörällä ajaen.

Poliisi määräsi Siilinjärvellä lukuisia päiväsakkoja mopojen virittämisestä ja ehdottaa kahdelle kuljettajalle väliaikaista ajokieltoa keulimisen takia.

Alkuperäinen juttu ILTA-SANOMISSA

Uusin numero