Pol Espargaro uskoo KTM:n parantavan rajusti jo ensi kaudella: ”Pystymme tuplaamaan tai jopa triplaamaan kehitystyön ja parannukset”

KTM on ollut nyt kaksi kautta MotoGP:ssä. Avauskausi oli oletettua parempi, mutta tällä kaudella KTM sai vain viisi pistettä enemmän kuin avauskaudellaan. Espargaro pystyi kuitenkin ajamaan Valencian päätöskilpailussa KTM:lle sen historian ensimmäisen palkintopallisijoituksen.

Ensi kaudella KTM:llä on rivissä neljä tehdaspyörää, kun se onnistui houkuttelemaan Tech 3:n satelliittitiimikseen Yamahalta. Lisäksi KTM palkkasi viime vuosien parhaan satelliittikuljettajan Johann Zarcon tehdastiimiinsä sekä testikuljettajaksi meritoituneen ja kokeneen Dani Pedrosan.

Espargaron mielestä KTM on kehittynyt uskomattoman paljon kahden vuoden aikana, mutta hän uskoo, että kahden lisätehdaspyörän saaminen Tech3:lle tulee kiihdyttämään kehitystyötä valtavasti. Hänen mukaansa tehdastiimin kuljettajien tulokset ovat aiemmin kärsineet siitä, että he ovat joutuneet paiskimaan rajusti myös testitöitä.

“Monesti saatoimme vaihtaa koko pyörän, moottorin, rungon, ihan kaiken kesken kisaviikonlopun. Sellainen on tyystin hullua kesken kisaviikonlopun, jos menestystä haetaan. Meidän oli vain ihan pakko tehdä niin, halusin sitä itsekin”, Espargaro sanoo.

”Johannin, Danin ja Tech 3:n tulo meille tulee auttamaan meitä jatkossa valtavasti. Tech3:lle tulee tismalleen samat tehdaspyörät kuin meillekin. He tulevat myös testaamaan ihan samoja asioita kuin mekin. Uskon vahvasti, että se tuplaa tai jopa triplaa kehitystyömme ja parannukset, mitä pystymme tekemään.”

Tech 3:lla ajavat ensi kaudella Hafizh Syahrin ja Moto2:sta siirtynyt Miguel Oliveira. KTM:n neljän pyörän startti ei ollut häävi, sillä ne olivat Valencian ja Jerezin testeissä häntäpäässä, etenkin Tech3:n kuljettajat. Myös Zarcolla oli isoja hankaluuksia sopeutua pyörään.

”Tarvitsemme ainoastaan nopeita kuljettajia pyöriemme päälle. Tarvitsemme juuri sellaisen kuljettajan kuin Johann, mutta on upeaa, että meillä on myös erittäin kokeneet Dani ja Mika Kallio testikuljettajina. Myös Oliveiran ja Syahrinin panos tulee olemaan merkittävä. He tarvitsevat vain aikaa kehittyäkseen mainioiksi kuljettajiksi. On selvää, ettei KTM ole se helpoin pyörä aloittaa. Esimerkiksi Suzuki on paljon helpompi ja tällä hetkellä myös nopeampi. Mekin tulemme olemaan nopeita, mutta se vaatii aikaa ja paljon testaamista”, Espargaro sanoo.
 

Uusin numero