Pokerstars Senior TT – HM Plant Honda teki sen taas!

Kuvat: Rachid Rachid

Hondan Isle of Man-talli, HM Plant Honda, teki sen taas. He voittivat myös toisen Superbike-kilpailun eli Senior TT :n, joka on arvostetuin kilpailu Isle of Man kisaviikon aikana.

John McGuinness lähti matkaan ennätysvauhdissa. Seisovasta lähdöstä huolimatta McGuinness paransi kierrosennätystä jo ensimmäisellä kierroksella lukemaan 130.953 mph. Seuraavalla kierroksella hän uusi kierrosennätyksen, matkalla varikolle tankkaamaan ja vaihtamaan renkaat.
Lähtö/maaliviiva ylitetään yleensä 280 km/h nopeudessa, mutta varikolle tultaessa on pysähdyttävä ja asetettava toinen jalka maahan ennen kuin saa jatkaa matkaa. Kun McGuinness laittoi jalan maahan kuuluttaja ilmoitti hänen ajaneen uuden uskomattoman rataennätyksen, tällä kertaa keskinopeus oli 131.578 mph!

McGuinnessin kaula toisena ajaneeseen tallikaveriin (Steve Plater) oli oli enimmillään noin 20 sekuntia. Isle of Man ehdoton voittajasuosikki McGuinness joutui kuitenkin keskeyttämään neljännellä kierroksella ketjun katkettua Cruickshanksissa. Steve Plater voitti kilpailun ennen Isle of Man-asukasta Conor Cumminsia. Kolmanneksi sijoittunut Gary Johnson ylitti maaliviivan minuutin ja kymmennen sekuntia Steve Platerin jälkeen.

Honda juhli siis kunnolla 50-vuotista taivaltaan Isle of Man TT:ssä. Kolmessa ensimmäisessä moottoripyöräkilpailussa (Dainese Superbike TT, Relentless Supersport race 1 ja Royal London 360 Superstock) Honda vei viisi ensimmäistä sijaa. Toisessa Relentless Supersport TT kilpailussa palkintopallisijoitus jäi saamatta, mutta kisaviikon päättävässä Pokerstars Senior Superbike TT kilpailussa Honda voi voiton ja kolmannen sijan. Neljä voittoa viidestä mahdollisesta!

Uusin numero