Pohjolan johtama kolmikko lähtee taistelemaan sunnuntaina Päitsin voitosta

Jämsän kokoomatauon aikaan iltapäivällä vallinnut kolmen kärki oli siis illan päätteeksi sama Pohjola-Hellsten-Tamminen, vaikka Tamminen illan maastokokeilla kävikin välillä maistelemassa kakkossijaa. Pohjola pääsi illan maastokokeilla kirimään etumatkaansa iltapäivän reilusta viidestätoista sekuntista illaksi yli 40 sekuntiin.

Pohjolan juoni on yksinkertainen: ajaa nopeammin kuin muut ja keskittyä olennaiseen. Tämä on Pohjolan viides Päitsi ja tavoitteena on kirkastaa viimevuotinen pronssisija kultaiseksi.

Tamminen oli erittäin tyytyväinen ajopäiväänsä jo iltapäivän kokoomatauolla Jämsässä, missä hän lupaili, että aikoo keskittyä loppupäivänkin ajamaan ihan täysillä. Ja mies piti lupauksensa ja kiristi tahtiaan vielä iltaa kohden.

– Edellisiin vuosiin nähden olin tänä vuonna hyvin hereillä heti aamusta lähtien. On tosi hyvä fiilis.

Hellsten myöntää, että heillä on kärkikolmikon kanssa kova vääntö päällä. — Huomenna sunnuntaina on puristettava vielä enemmän irti itsestä, hän toteaa ja lisää, ettei ole täysin tyytyväinen tähän mennessä, sillä voitostahan tämäkin viime vuoden yleiskilpailun hopeamies ajaa.

Kellään kärkikolmikon miehistä ei ollut lauantaina isompia ongelmia tai tullut tehtyä isompia virheitä. Sunnuntaina edessä on vielä 12 maastokoetta, joista kertyy liki yhtä paljon ajokilometrejä kuin lauantaina. Sekuntitaistoa on siis luvassa, ja kolmikon takana kärkkyvät myös Toni Eriksson sekä viime vuoden voittaja Marko Tarkkala, tosin muutaman minuutin kärjestä jäljessä.

Alkupäivästä hieman tavanomaista tasoaan vaisummin ajaneen Tarkkalan ei onnistunut ottaa itseään niskasta kiinni illallakaan. Kylmänviileä mies toteaa kuitenkin edelleen, että sunnuntaina on vielä aikaa kiriä.

– Sunnuntaina on kuitenkin edessä vielä liki yhtä paljon MK-ajoa kuin lauantaina.

Nyt vuorossa on yötauko Jyväskylässä.

Sunnuntaina kärkimiehet starttaavat Jyväskylästä heti aamukuuden jälkeen ja suuntaavat Heinolan kautta Lahteen kokoomatauolle ja sieltä Sipooseen. Lahden tauon jälkeen vastassa on vielä yksi pitkä 18-kilometrin maastokoe, joka siinä vaiheessa kilpailua saattaa olla jo aika raskas ja keskittymistä vaativa koitos.

Edes Päijänneajon viimeinen maastokoe ei ole mikään aivan helppo pätkä, ja lisäksi se sijaistee aivan maalin tuntumassa Sipoon MC-radalla.

Eli mikäli kärjen miehet jatkavat samaa tasaväkistä linjaansa myös sunnuntaina, niin edessä saattaa olla hyvinkin jännittävä kilpailu ihan loppumetreille saakka.

Sääolosuhteet näyttävät koko viikonlopun osalta suosivan kuskeja. Keskeyttäneitä ei ole ollut kovin montaa, eikä pahoja loukkaantumisiakaan. A-luokasta Markus Michelsson joutui keskeyttämään, kun kaatui MK7:lla, mutta kyse ei ole tiettävästi kovin vakavasta vammasta.

Yleiskilpailun kärjen tilanne lauantain päätteeksi eli 10/22 maastokokeen jälkeen:
1 Pohjola Eemil
2 Hellsten Antti 00:41,38
3 Tamminen Mika 00:43,88
4 Eriksson Toni 03:10,21
5 Tarkkala Marko 03:32,21
6 Jukola Aleksi 05:49,50
7 Mattila Jari 06:40,71
8 Hänninen Antti 06:43,47
9 Himmanen Henri 07:32,51
10 Översti Jaakko 09:06,18

* Muista luokista mainittakoon, että B-luokan kärjessä ovat sinnitelleet koko lauantain nuoret 16-vuotiaat Roni Kytönen ja Hugö Svärd.
1 Kytönen Roni
2 Haljala Hermanni 01:32,96
3 Svärd Hugo 02:54,38

Live-tulosseuranta:
http://www.fin-enduro.com/live/

Täydelliset tulokset:
http://fin-enduro.com/tulokset/paitsi16/

Teksti: Päijänneajon tiedotus

Uusin numero