PM-trial Kirkkonummen keskustassa

Kirkkonummelainen MP-taito järjestää trial-moottoripyöräilyn Pohjoismaiden mestaruuskilpailun urheilukeskuksessa, lauantaina henkilökohtaisen- ja sunnuntaina joukkuekilpailun.
Suomi lähtee mukaan kisaan tämän hetken sm-tilaston kärkimiesten voimin. Myös MM- ja EM-sarjaa kiertävä vantaalainen Henri Himmanen on ilman muuta kisan suurin ennakkosuosikki. Himmanen voitti juuri Vammalassa sm-kisan ylivoimaisesti. Jo veteraani-ikään ehtinyt tamperelainen Jussi Haapanen voi kuitenkin hyvänä päivänä laittaa ”Hempun” tiukalle. Sunnuntain joukkueeseen tulevat mukaan myös Samuli Magga ja Mika Kivelä.

Emil Gyllenhammar puolustaa
Viime vuonna mestaruudet veivät Emil Gyllenhammar ja Ruotsi joukkueena. Gyllenhammar on edelleen kovin ruotsalainen, voitti mm. viime viikonvaihteessa RM-osakilpailun Björkvikissä. Norjasta tulee vahva joukkue, joka osallistui harjoitusmielessä Vammalan kisaan. Norjan tähti on Joa Hindrénin valmentama Håkan Pedersen. Moninkertainen Suomen mestari Hindrén on toiminut Norjan trial-päävalmentajana monta vuotta, norjalaisten kehitys tuona aikana on ollut merkittävää. Pedersen antaa muille kuskeille melkoisen tasoituksen ajamalla vain 125 ksm pelillä. Sunnuntaina Vammalassa Pedersen oli kolmas.

Enduro ässä Juha Salminen mukana
Suomen enduro ässä Juha Salminen on tulossa mukaan kisaan. Juha:” Enduro on työni, mutta trial harrastukseni, jossa ajan ystävieni kanssa.” Mikään aloittelija Salminen ei todellakaan ole, Juha voitti ennen enduro-uraansa nuorten Suomen mestaruuden trialissa. Toinen mielenkiintoinen ajaja on Peter Jahn. Peter keräsi aktiiviurallaan melkoisen kasan SM-titteleitä, mutta nyt mukana on hieman nostalgiaa. Peter:” Aloitin trial-urani tuolla Vesitorninmäellä joskus vuonna 1979, eli kolmekymmentä vuotta sitten. Tulosta en muista, mutta ainahan sitä ajetaan tosissaan kun on numero rinnassa.”

Lähtö ja maali Varuboden Areenan vieressä
Kilpailu on saatu aivan Kirkkonummen keskustaan. Varikko, lähtö, maali sekä viimeinen kilpailujakso sijaitsevat Urheilukeskuksessa. Muut 9 jaksoa pienen kävelymatkan päässä Vesitorninmäellä. Urheilukeskuksessa on hyvin parkkipaikkoja. Kilpailuun on yleisöllä vapaa pääsy. Kilpailu alkaa lauantaina klo 10 ja sunnuntaina klo 9. Varsinaiset ratkaisut tapahtuvat kuitenkin iltapäivällä n. klo 13-16.30.

Uusin numero