Pettynyt Mika Kallio: ”Ei jäänyt jälkipolville kerrottavaa”

KTM:n testikuljettaja Mika Kallio painiskeli koko MotoGP-sarjan finaaliviikonlopun ajan pyörän ongelmien kanssa. Itävaltalaistiimi on kehittänyt kisakalustoaan huimaa vauhtia ja suomalaisen kohtalona oli kisata tänä viikonloppuna Espanjan Valencian radalla ajetussa kauden finaalissa uudella pyöräversiolla, jonka säätöjen kanssa jouduttiin ottamaan isojakin riskejä. Lopulta Kallion matka päättyi jo kilpailun alkumetreillä.

”Se oli vähän erikoinen kaatuminen, ei voinut itse tehdä mitään. Rengas ei varoittanut, vaan löi yhtäkkiä lukkoon”, Kallio ihmettelee repaleinen ajopuku päällään.

Vastaavia kaatoja nähtiin viikonlopun aikana muillakin samalla rengasseoksella ajaneilla kuskeilla. Myös KTM:n tehdaskuljettajan espanjalaisen Pol Espargaron matka päättyi samanlaiseen kaatumiseen.

”Tiedettiin tuon rengasseoksen riskit, mutta kyllä tietysti täytyi yrittää puristaa, että saisi sijoituksia nostettua. Täytyy vielä analysoida, mitä siinä lopulta tapahtui, mutta lopputulostahan se ei muuta. Harmi, että kävi noin alussa, kun olisi ollut hyvä nähdä, miten homma toimii kisan edetessä.”

Aamun warm upissa Kallion vauhti näytti jo lupaavalta, kun hän kellotti seitsemänneksi nopeimman ajan.

”Warm upissa saatiin pyörää menemään parempaan suuntaan. Koko viikonloppu on taisteltu ajettavuuden ja renkaiden pidon kanssa, mutta aamu antoi odotuksia, että kisassa oltaisiin voitu olla parempia mitä eilisessä aika-ajossa. Mutta eipä tästä nyt lopulta jäänyt paljon jälkipolville kerrottavaa, ruudusta 18 kisaan lähtenyt Kallio hymähtää.”

Valencian viikonlopusta jäi kuitenkin jotain käteen, sillä Kallio allekirjoitti lauantaina jatkosopimuksen KTM:n kanssa. Hän tulee jatkamaan tiimin testikuljettajana ensi kaudella ja osallistuu villillä kortilla kuuteen osakilpailuun.

”Pääasiassa positiiviset fiilikset on jäänyt tästä vuodesta. Aikaisemmat kisat meni tosi hyvin ja pyörä on kehittynyt hyvään suuntaan. Mikä tärkeintä, tehtaan johtaja on ollut tosi tyytyväinen mitä on testitiimin kanssa saatu aikaiseksi”, Kallio iloitsee.

(Lähde: Moottoriurheilu.tv)

Uusin numero