Petrucci Dakarin jälkeen AMA-sarjaan

Dakar-rallissa vauhtiaan väläytellyt Danilo Petrucci on suuntaamassa tällä kaudella Motoamerica AMA-sarjan Superbike-luokkaan.

Eilen uutisoimme Tech 3 KTM Factory Racingin Danilo Petruccin huippuvauhdista Dakar-rallissa. Viime kauden päätteeksi uransa MotoGP-luokassa lopettanut ”Petrux” oli ensimmäisen varsinaisen erikoiskokeen (514 km) jälkeen Dakarin tuloksissa mm. Dakar-voittajien Toby Pricen ja Kevin Benavidesin edellä. Maanantaina Petrucci oli ajamassa Top5-vauhdissa, kunnes tekniikkamurheet pakottivat miehen keskeyttämään. Hän ei saanut omin voimin pyöräänsä kuntoon, joten edessä oli keskeytys, mutta täksi vuodeksi muuttuneiden sääntöjen mukaan hän voi seuraavana päivänä jatkaa kisaa edelleen niin halutessaan. Toisen erikoiskokeen jälkeisissä kokonaistuloksissa Petruccin nimi on edelleen mukana, tosin mittavan aikasakon ryydittämänä sijalla 139 eli kuudenneksi viimeisenä. Vastoinkäyminen ei ollut ensimmäiseen Dakariinsa osallistuvan Petruccin ensimmäinen, vaan niitä sattui jo valmistautuessa kisaan. Ensin hän sai virheellisen koronadiagnoosin, ja hän myös loukkaantui harjoitusten aikana mikä esti häneltä ajoharjoittelun jonkin aikaa.

Jatkaa Petrucci kisaansa tai ei, niin seuraava osoite on jo tiedossa. Hän on kertonut suuntaavansa Dakarin jälkeen Motoamerica AMA -sarjaan, jonka Superbike-luokassa on vastassa tuttuja nimiä. Sarjan kotisivuilla Superbike-luokan kuljettajaesittelyissä on mukana mm. ranskalainen Loris Baz (kokemusta MotoGP:n ja Superbiken MM-sarjasta), espanjalainen Toni Elias (125-, 250-, Moto2-, MotoGP- ja Superbiken MM-sarja) sekä niinikään espanjalainen Hector Barbera (125-, 250-, Moto2-, MotoGP- ja Superbiken MM-sarja). Joidenkin lähteiden mukaan Petruccia oltaisiin istuttamassa Loriz Bazilta vapautuvaan paikkaan Warhouse HSBK Racing Ducati New York -tiimissä ja ajokkina olisi Ducati Panigale V4 R.

Lue myös:

Uusin numero