Peter Hickman: ”Pyrin siirtämään maailman keskinopeusennätyksen takaisin Ulster GP:lle”

Ulster GP:n rata on 7,4 mailia pitkä, joka kiertää kauniissa pohjoisirlantilaisessa maalaismaisemassa. Kisaviikon aikana on 11 kilpailua, joista neljä ajetaan torstaina 9. elokuuta ja loput lauantaina 11. elokuuta.

Kuljettajia on yli sata ja he edustavat 19 eri kansallisuutta.
Lähes kaikki kuljettajat osallistuvat vähintään kahteen luokkaan. Ulster GP:n pääluokka on Superbike.

Eilinen tiistai oli varikolla kiireinen. Tallit ja kilpailijat viimeistelivät varikkotilojaan ja pyöriensä säätöjä. Rengaspalveluja tarjoavilla Dunlopin ja Metzelerin asentajilla oli edessä vielä pitkä työrupeama.

Iltapäivällä oli kuljettajille tiedotustilaisuus ja pyörien katsastushallille oli pitkä jono. Katurata oli vielä vapaa liikenteelle, ja ensikertalaiset ja usea muukin kilpailija kiersivät sitä kuka moottoripyörällä kuka autolla.

Tänään keskiviikkoaamuna 8. elokuuta tiet suljettiin kello 10 ja pääosaan tulivat kuljettajat ensimmäisten harjoitusten alkaessa.

Ulster Grand Prix –rata on nopea. Huippukuljettajista muun muassa Peter Hickman kertoi, että maailman nopeimman RR-kilpailun valtikka aiotaan siirtää takaisin Ulster GP:lle Mansaaren TT:ltä. Hänen nimissään on Mansaaren TT:n keskinopeusennätys 135,452 mailia tunnissa viime kesäkuulta.

”Jos sää säilyy jompanakumpana kisapäivänä kuivana, yritän saada Ulster GP:n takaisin nopeimman RR-kilpailun kärkeen. Sinänsä nopeus ei ole pääasia, vaan voitto, joka ei täällä tule helpolla. Molemmat kisat niin TT kuin Ulster GP ovat hienoja RR-kisoja. Tämä Dundrodin rata on oma suosikkini. Se on todellinen ajajan rata, jossa ei ole keinotekoisia hidastusmutkia. Tämä on todellisista road racingiä”, vakuutti Hickman, joka on tällä hetkellä maailman nopein RR-kilpailun keskinopeuden haltija.
 

Uusin numero