Pennalle rataennätys Pärnussa ajettavassa SM-päätöksessä

Poikkeuksellisesti Viron maaperällä ajettava SM-osakilpailu korvaa perutun Räyskälän kilpailun. Kisassa jaetaan puolitetut SM-pisteet.

Kisa on samalla sekä Latvian ja Viron mestaruusosakilpailu. Perjantaina virolaisradalla ratkottiin lähtöpaikat lauantain kilpailuun.

Sami Penna lasketteli ennätyskyytiä Nordic Superbike-luokan aika-ajossa. Nokialainen Yamaha-pilotti pysäytti kellot aikaan 1.15,002 alittaen neljällä kymmenyksellä voimassa olevan kierrosennätyksen.

Pennan kiteeläinen tiimikaveri Erno Kostamo valtasi kakkosruudun vain 14 tuhannesosaa nokialaista hitaampana. Mestaruutensa jo varmistanut Vesa Kallio oli kolmas. Hopeasta kamppaileva Kari Vehniäinen täydentää lauantaisen kilpailun eturivin.

Vesa Kallio oli puolestaan kiireisin Superstock 600-luokan aika-ajossa. Valkeakoskelainen peittosi kakkosruudun vallanneen virolaispilotti Kristian Beljajevin seitsemällä kymmenyksellä. Martin Pärtelpoeg ja Ville Kandelin miehittivät loput eturivin paikat.

Kuussatasten Rookie-luokassa – suomeksi Superstock 600 B – paalulle pauhasi latvialainen Janis Eglitis. Aki Valkila oli kakkonen, Henry Junkkarinen kolmas ja Anssi Koski neljäs.

Tonnisissa kolme ensimmäistä lähtöruutua miehitetään suomalaisittain. Lasse Kärki on paalulla, Mika Hautala toisessa ja Joni Leino kolmannessa ruudussa. eestin Erkki Maripuu täydentää ykkösrivin.

Sivuvaunuissa, joita radalla viiletti peritä 14 kaksikkoa, paalun valtasi Petri Makkula/Timo Karttiala duo.

Eero Pärm/Peeter Kuut oli toinen 3,7 sekuntia Makkulan perässä. Mansaarelta kotiutunut Tapio Mustonen kyydissään Kim Friman valtasi kolmannen lähtöpaikan.