Penna Suomen mestariksi BMW:llä

BMW Superbike Dealer Teamissa kilpaileva Penna ajoi sadekisan varovasti ja Suomen mestaruus varmistui kisan viidennellä sijalla. Kilpailun voittoon ajoi Magnus Collin BMW:llä.

SM-kultaa juhlineen Pennan takana hopeaa otti Topi Haarala ja pronssille ajoi Pennan tiimikaveri Kari Vehniäinen.
Sami Penna oli heti mestaruuden varmistuneen kisan jälkeen tyytyväinen, varsinkin kun ottaa huomioon lähtökohdat tähän kauteen. Ihan hyvä tulos, sillä ehdin testata pyörää vain kaksi päivää, sanoo Penna.
Sami Penna aloitti kilpailukautensa vasta toisesta osakilpailusta. Mestaruuden takana oli ehjä kausi, matkalle ei mahtunut yhtään kaatumista eikä teknistä vikaa kilpailuissa.

BMW Superbike Dealer Teamin toisen kuljettajan Kari Vehniäisen kausi oli huomattavasti tapahtumarikkaampi, eikä päätösviikonloppukaan tehnyt poikkeusta. Lauantaina voitin selvästi, mutta sunnuntaina päätin kisakauden katselemalla loppuosan kisasta muiden menoa rengasvallin päältä.
Vehniäinen oli kaikesta huolimatta kisan jälkeen tyytyväinen tähän kauteen. Pyörä on todella hyvä, ja kun kauden aikana opittiin sen tavoille niin tulostakin syntyi. Kaatumisista oppii aina, joten tällä kaudella on opittu paljon, naureskeli Vehniäinen Kemoran varikolla.

Tallipäällikkö Esko Kuparisen mukaan BMW Superbike Dealer Team lähti kauteen kovilla tavoitteilla, jotka myös saavutettiin. Mestaruutta lähdettiin hakemaan, ja se myös kauden päätteeksi saatiin. Uudella pyörämerkillä kauteen lähtö ei ole ikinä helppoa, joten mestaruus maistuu erittäin makealle, toteaa Kuparinen.

Päätösosakilpailun tulokset löytyvät täältä.

Uusin numero