Penna ja Vehniäinen pitivät virolaiset takanaan Pärnussa

Ison luokan kahdeksan kierroksen sprinttikilpailusta muodostui Viro-Suomi maaottelu, joka lopulta päättyi Sami Pennan ja Kari Vehniäisen toimesta Suomen voittoon.

Superbiken kilpailussa erottui heti alussa viiden ajajan joukko, jota veti virolaispilotti Martin Pärtelpoek perässään maanmies Hanno Velt.

Kärkiviisikossa ajanut Penna otti ohjat kisan puolivälissä ja veti muutama kierros myöhemmin perässään Vehniäisen. Rataennätyksen viimeisellä kierroksella ajanut Vehniäinen hävisi lopulta Pennalle pyörän mitan.

Velt kiilasi kolmanneksi ennen maanmiestään. Pirilä jätettiin viidenneksi. Vehniäinen jatkaa sarjajohdossa, Penna on toisena ja Tapio Pirilä kolmantena.

Superbike-luokan voittaja Penna myönsi ajaneensa riskillä.

– Riskiä piti lisätä, että pääsin kavereista ohi. Oli muuten mahtava kisa, enkä tiennyt että meitä oli kärkiryhmässä noin monta ukkoa. Yritin alussa päästä Pärtelpoekista ohi joka paikassa. Olisi kuitenkin pitänyt malttaa, sillä Velt tuli minusta ohi, muisteli Penna ja kuvaili ratkaisupaikkaa.

– Tokavikassa mutkassa tulin sitten kavereista ohi. Siinä kolisi katteet ja tuuppasin kyynerpäällä senverran tilaa, että pääsin lujahtamaan Veltin ohi. luulin, että pääsin karkuun, mutta Vehnä tuli varkain taakse.

Sarjajohtonsa viiden pisteen turvin säilyttänyt Vehniäinen valitteli ohituspaikkojen puutetta.

– Ohituspaikkoja on tällä radalla vähän ja tuossa ajaessa mietiskelin, että eikä mistään mahu ohi.

– Yllättävän hyvin meni. Jännitin, että pysynkö poikien mukana. Parhaani tein ja järkevällä ajolla pysyin mukana. Se on niin minun kohdalla, että porukassa ajaessa meno vahvistuu. Yksi kierros lisää olis voittoon tarvittu, arveli konneveteläinen.

Suuren osallistujamäärän vuoksi Nordic Superbike B-luokan kilpailu ajettiin omana kilpailunaan. Olli Immonen oli nopein ennen Markus Veistolaa ja Mikko Sorria.

Nordic Superstock 600-luokan sprintin voitti ensimmäisen kilpailunsa tällä kaudella ajanut Mika Koivuniemi. Aika-ajossa lähes sekunnin pohjat kellottanut konkari joutui kilpailussa tiukille sarjakärki Ville Kandelinin kanssa. Aki Valkila kaasutteli maaliin kolmantena viisi sekuntia kärkipärille jääneenä.

Triumphilla ajava Kandelin vankisti sarjajohtoaan. Valkila on toisena ja Pärnun sprintissä kuudenneksi kiilannut Ilari Nieminen kolmantena.

Samassa yhteydessä ajetun Superstock 600 B-luokan voitti Henri Ukonaho, Marko Vuorio oli toinen ja Mikko Uski kolmas.

Voittaja Koivuniemi ulkoilutti Tatu Lauslehdon IDM-sarjan voittoon kiidättänyttä Yamahaa ja tarvitsi ykköstilansa varmistamiseen hivenen onnea.

– Kisa oli lopulta hyvin tiukka. Minulla oli muutama hyvä ohituspaikka, mutta lopulta Villen pieni moka auttoi minut ykköseksi, sanoi voittaja kilpailun jälkeen.

Nässi palautti
marssijärjestyksen

Felix Nässi palautti tutun marssijärjestyksen Moto 3-luokassa ajamalla ylivoimaiseen voittoon. Nuorukainen mielii voittaa sekä Suomen, että Ruotsin mestaruudet.

Tavoitteen täyttäminen tekee tiukkaa, sillä kalenterien päällekkäisyyden vuoksi Nässi missaa molemmissa sarjoissa yhden osakilpailun.

Suomen sarjassa edellinen kisa jäi väliin joten Pärnun sprintissä toiseksi ajanut Peter Paloranta säilytti sarjajohtonsa. Leevi Johansson kyyti Moriwakinsa Pärnussa kolmanneksi reilun minuutin voittajan perään.

Sivuvaunuissa ajoi voittoon ensimmäisen SM-kilpailunsa ajanut kaksikko Petri Makkula/Harri Asumaniemi. MM-sarjassa neljäntenä majaileva duo ei antanut sarjakärki Eero Pärm/Mairon Meius kaksikolle mahdollisuuksia ja peittosi virolaiset reilulla seitsemällä sekunnilla.

Pärm/Meius kaksikko johtaa sarjaa, Pärnussa kolmanneksi ajanut Markku Artiola/Joonas Salu on toisena ja Pasit Vepsä ja Ruponen kolmantena.

Tulokset:
http://www.srra.fi/content/fi/1/589/Tulokset.html

Uusin numero