Penna iski baarin nurkalla

Sami Penna vei Superbiket, Ville Kandelin kuussataset ja Moto3-luokassa juhli Peter Paloranta. Sivarit voitti avauksen tapaan eestiläsipari Eero Pärm/Mairon Meius.

Nordic Superbike luokan kisa oli alusta asti kolmen kauppa. Sami Penna ja Kari Vehniäinen vuorotteli kärjessä, kuten osattiin odottaa. Myös Tapio Pirilä kehitti hyvän kyydin ja roikkui koko kisan kärkikaksikon peesissä.

"Kari ei osannut varoa
tuossa baarin nurkalla!"

Startista kärkeen ampunut Penna jäi kertaalleen Vehniäisen jalkoihin, mutta iski takaisin kärkeen kahvilan mutkan ulostulossa ja päräytti luokkavoittoon 0,142 sekunnin turvin.

Pirilä jäi voittajasta puolisen sekuntia, mutta neloseksi kaasutellut Mika Hautala jo kuusitoista. A-luokan yhteydessä ajetun B-luokan voitti Olli Immonen.

Kärkikaksikko kehui kisan jälkeen toinen toistaan.

– Tiesin missä Kari iskee ja toisaalta tiesin myös että kaveri osaa varoa kaikissa tavallisissa ohituspaikoissa. Kerran Kari tuli ohi pääsuoran päässä, muttei toista kertaa. Siitä pidin huolen. Eikä Kari osannut varoa tuossa baarin nurkalla!, naureskeli Penna maalissa.

– Yhtään en osannut varoa, että Sami tulee siinä ohi. Kai minä jätin sinne ulkoreunaan pienen raon, selitteli Vehniäinen Pennan ohitusta.

– Pääsuoralla oli ainoa ohituspaikka, kerran pääsin ohi, mutta sitten Sami osasi senkin raon peittää. No, huomenna on uusi päivä, muisteli Vehniäinen omaa ohitustaan.

Kolmanneksi painellut Pirilä ajoi oman rataennätyksensä.

– Ajoin kisan toiseksi nopeimman kierroksen ja se oli samalla oma ennätys. Kiva oli kisata, mutta paukut ei ihan riittäneet noiden kahden lyömiseen, tunnusti Pirilä.

Jasmin Sarjokselta
lipsahti keula alta

Jasmin Sarjos täräytti Nordic Superstock 600-luokan paalulle, mutta menetti pelin kilpailun toisella kierroksella kahvilan mutkassa, kun keula lipsahti alta.

Ville Kandelin oli lopulta sprintin nopein tiukan kamppailun jälkeen. Kandelinin voittomarginaalia päivän kakkoseen Ilari Niemiseen oli 0,9 sekuntia ja kolmoseksi ajaneeseen Ville Valtoseen tasan kaksi.

Kuussatasten B-luokassa, joka kisattiin samassa yhteydessä, oli nopein Henri Ukonaho.

Triumphia ajava Kandelin tiesi olevansa vahvoilla, mutta huonosti sujunut aika-ajo varjosti starttia.

– Tiesin olevani tuon porukan nopeimpia, mutta aika-ajo ei sujunut ja starttipaikka oli huono, kuten itse starttikin. Pääsin kuitenkin eka mutkassa kuittaamaan muutaman ukon sisältä ja paluusuoralla muutaman. Oli tärkeää päästä alussa nousemaan, sillä tällä radalla on ohituspaikat harvassa, analysoi Kandelin päivän kisan.

Saksan IDM-sarjan Superstock 1000-luokassa ajava Ville Valtonen kaivoi ladon uumenista esille vanhan Kawasakinsa ja kasasi siitä itselleen kisapelin kokeillakseen vauhtiaan kotimaassa.

– Tämä on se minun vanha peli, jolla ajoin 2010. Aikamoinen palapelihän tuo on, eikä missään nimessä hyvässä iskussa. Lähden huomenna kisaan mukaan, jos saadaan etupää vähän paremmaksi, mietiskeli Valtonen.

Vähäväkinen Moto3

Vähäväkisen Moto3-luokan kahdeksan kierroksisen sprintin vei Peter Paloranta vanhan koulukunnan kaksitahtisella 125-kuutioisella Hondalla.

Hyvän vastuksen tarjosi heikompitehoisella Moriwakilla matkassa ollut Peetu Paavilainen häviten sekunnilla.

Vili Virtanen oli kisan kolmonen jo selvästi kärkikaksikon takana.

Markku Artiola/Joonas Salu ei antanut virolaisparin Eero Pärm/Mairon Meius viedä täysiä SM-pisteitä helpolla.

Imatran moottorikerhoa edustava kaksikko käväisi kertaalleen startista johtopaikan vallanneen virolaisparin rinnalla paluusuoran alussa, mutta ohitukseen asti ei vauhti tällä kertaa riittänyt. Kärkikaksikon ero oli maalissa tasan sekunti.

Ratamoottoripyöräily SM-sarja 2. osakilpailu, Sprinttitulokset:
Moto3:

1. Peter Paloranta, VRT, Honda 10:21.344, 2. Peetu Paavilainen, KarMK, Moriwaki +1.010 jäljessä, 3. Vili Virtanen, HelRC, Moriwaki +11.303.
Tilanne sarjassa:
1. Paloranta 65, 2. Felix Nässi, HelRC, Honda 50, 3. Paavilainen 20.

Nordic Superstock 600:
1. Ville Kandelin, WCRC, Triumph 09:36.018, 2. Ilari Nieminen, PeiMK, Triumph -0.910 jäljessä. 3. Ville Valtonen, KarMK, Kawasaki +2.036, 4. Aki Valkila, HelRC, Kawasaki +2.263, 5. Joel Vinnikainen, FMS, Yamaha +2.579.
Tilanne sarjassa:
1. Kandelin 54, 2. Eemeli Lahti, WCRC, Yamaha 45, 3. Nieminen 38.

Nordic Superstock 600 B:
1. Henri Ukonaho, MP-tuki, Kawasaki 09:22.158, 2. Mikko Uski, IMK, Honda, 3. Markku Romppainen, HelRC, Yamaha.

Nordic Superbike:
1. Sami Penna, MC Muoviluoti, BMW 09:13.863, 2. Kari Vehniäinen, KonnMK, BMW +0.142 jäljessä, 3. Tapio Pirilä, Mc Muoviluoti, BMW +0.567, 4. Mika Hautala, HelRC, Suzuki +16.919, 5. Toni Torpakko, JMU, BMW +17.195.
Tilanne sarjassa:
1. Vehniäinen 70, 2. Penna 65, 3. Pirilä 48.

Nordic Superbike B:
1. Olli Immonen, MC Huhmari, BMW 09:39.176, 2. Petri Harju, MP Tuki, BMW, 3. Markus Veistola, JMU, Kawasaki.

Sivuvaunut:
1. Eero Pärm/Mairon Meius, eesti, Suzuki 9:57.298, 2. Markku Artiola/Joonas Salu, IMK, ASR-Yamaha +1.025, 3. Pasi vepsä/Pasi Ruponen, KiteeMC, Yamaha +45:851.
Tilanne sarjassa:
1. Pärm/Meius 75, 2. Artiola/Salu 60, 3. Vepsä/Ruponen 45.

Täydelliset tulokset:
http://www.srra.fi/content/fi/1/589/Tulokset.html

Uusin numero