Pekka Päivärinta hakemaan kuudetta MM-titteliään uuden purkkiorjan kanssa

Sivuvaunut virittää Bucatti-radan varrelle kasaantuvan satatuhantisen yleisön kisatunnelmaan muutama tunti ennen 40. kertaa startattavaa 24-tuntista kilpailua.

Sivuvaunujen viisinkertainen maailmanmestari Pekka Päivärinta starttaa kauteen osin uusin eväin, sillä hänen vauhtiaan tasapainottaa tällä kaudella Jussi Veräväinen.

Veräväiselle alkava kausi on ensimmäinen ratamoottoripyöräilyssä, sillä hänen kokemuksensa rajoittuu sivuvaunun matkustajana toimimiseen jääradalla. Jääradoilla hän on moninkertainen suomenmestari isänsä Pekka Veräväisen kyydissä.

Uusi purkkiorja tuo MM-avaukseen oman sävynsä.

– Nyt hiotaan yhteistyötä ja tavoite on ajaa pisteille. Jos ei podiumulle ylletä niin se ei haittaa, mietiskeli Päivärinta Le Mansin varikolla odoteltaessa ensimmäisen harjoitussession alkua.

– Ei käyty talvella ajamassa ulkomailla testiä. Piti treenata kotimaaassa, mutta kevät venyi ja päästiin vain kerran ajamaan. Joten, odotukset siitä että pääsee taas radalle on kovat, sanoo sipoolaispilotti.

– Pyörä on viimevuonna rakennettu ja sillä ajettiin viime vuonna MM-hopeaa. Vesijärjestelmä on uusittu jolla haetaan hieman kylmempää moottoria. Miten se toimii onkin isoin jännityskohde ennen kilpailua,

Päivärinta/Veräväinen kaksikko kiersi torstain vapaissa harjoituksissa 4,185 km:n mittaisen Bucatti-radan niin monta kierrosta kuin mahdollista keskittyen uuden purkkiorjan sisäänajoon. Kierrosaika oli ensimmäisessä ajosessiossa toissijainen juttu.

Sivuvaunut ajaa perjantai-iltapäivästä kaksi 20 minuuttista aika-ajo sessiota. MM-sarja korkataan lauantaina 17 ratakierroksen mittaisella kilpailulla alkaen klo 13.00 Suomen aikaa.

Teksti: Team Racing 44 tiedotus

Uusin numero