Pedrosa pilke silmäkulmassa: “Marquez on tainnut poistaa julisteeni jo seinältään”

Honda on jo ehtinyt linjata ensi kauden tavoitteensa MotoGP-luokassa: Pedrosasta vihdoinkin mestari ja Marquezista voittaja välittömästi tulokaskaudellaan.

Kovaa, mutta ei suinkaan tuulesta temmattua tekstiä. Pedrosa voitti päättyneellä kaudella seitsemän MM-osakilpailua sijoittuen loppupisteissä toiseksi Yamahan Jorge Lorenzon takana. Marquez puolestaan ajoi Moto2-luokan mestariksi loppujen lopuksi miltei näytöstyyliin.

Pedrosa tuntee jo Marquezin hengityksen niskassaan. Kuninkuusluokan kekkereissä vielä kokematon, mutta nälkäinen haastaja löytyy oman tiimin sisältä.

– Uskon, että Marc on jo poistanut julisteeni huoneensa seinältä, virnistää Pedrosa vakavoituen kuitenkin samaan hengenvetoon.

– MotoGP:ssä on menossa sukupolven vaihdos. Minusta tulee vanhempi ja nuoret tekevät esiintuloaan samalla lailla kuin minä aikoinani. On aika voittaa mestaruus, ennen kuin se on liian myöhäistä, sanoo kaudesta 2006 lähtien MotoGP-luokassa kilpaillut Pedrosa.

Pedrosalla on plakkarissaan elämänsä kausi MotoGP-luokassa. Tosin sekään ei vielä riittänyt tuomaan sitä hamuttua titteliä. Linnunluiseksi luonnehdittu Pedrosa pysyi tällä kertaa ehjänä, mutta matkaan mahtui jälleen ripaus epäonnea, eikä tuplamestari Lorenzo jättänyt sitä rankaisematta.

– Tarvitset myös hieman muita enemmän onnea tullaksesi mestariksi.  Et loista mestarina ennen kuin kaikki tekemisesi tapailee täydellisyyttä. Siihen asti löydät edeltäsi kerta toisensa jälkeen yhtä lahjakkaan kuljettajan, filosofoi Pedrosa.

Gabbarini: ”Marquez
kuin Jekyll ja Hyde”

Suomalaistalli Ajo Motorsportin riveissä vuonna 2010 silloisen 125-kuutioisten luokan mestariksi ajaneelta Marquezilta ei tunnetusti talenttia puutu.

Toki timantti kaipaa silti edelleen hiomista. Moto2:ssa muutamaan kertaan nähdyt, yltiöpäisetkin tempaukset karsitaan kovalla kädellä viimeistään suurimmassa luokassa.

Casey Stonerin jättämiin suuriin saappaisiin Hondalla astuvalla Marquezilla piisaa siis paineita moneltakin kantilta katsottuna.

Stonerin teknisen ryhmän päällikkönä toiminut ja sen jälkeen HRC:n hierarkiassa stepin ottanut Cristian Gabbarini lukeutuu niihin herroihin, joilla on vankka usko ja luottamus Marqueziin.

– Marcilla ei tule olemaan ongelmia näiden paineiden käsittelyssä ja niistä selviämisessä. Hänellä on ehdottomasti oikea asenne.

Gabbarinin mukaan Marquez on radalla ja toisaalta sen ulkopuolella kuin kaksi täysin eri henkilöä.

– Marcin osalta vallitsee eräänlainen “Tohtori Jekyll ja Mr Hyde”-tilanne. Keskustellessasi Marcin kanssa hän vaikuttaa varsin hiljaiselta kaverilta ja kaikesta kuvastuu nuoruus. Mutta kun hän menee radalle, niin tilanne muuttuu täydellisesti. Silloin korostuu keskittyneisyys ja tinkimätön päättäväisyys tavoitteen toteuttamiseksi, kuvailee Gabbarini.

* Kuvat: Repsol Media
 

Uusin numero