Pedrosa paineli sadekelillä voittoon ja MM-kärkeen Le Mansissa

Pedrosa otti tavoilleen uskollisesti terävän startin kuudennesta ruudusta ja ajoi sen perään loistavan avauskierroksen.

Ducatin Andrea Dovizioso johti pitkään kisaa, mutta kun häntä hiillostanut Pedrosa tuikkasi vihdoin ohi, niin ajamalla ei voittajasta ollut sen jälkeen enää epäselvyyttä.

– Erittäin hyvä kisa! Minulla oli kilpailun alkupuolella pieniä vaikeuksia pidon kanssa ja olin kahdessa vaiheessa lipsahtaa radalta. Sain kuitenkin hyvän rytmin päälle ja sen jälkeen oli jo helpompaa. Tosin lopussa piti ajaa erittäin huolellisesti jo kuivuneella linjalla, kertoi Pedrosa.

Pedrosan ykkössija irtosi 4,863 sekunnin erolla MotoGP-uransa tähän mennessä parhaan sijoitukseen ajaneeseen Yamahan satelliittitiimin Cal Crutchlowiin. Crutchlowin kovan suorituksen arvoa nostaa edelleen se, että hän taisteli märällä radalla pieni murtuma sääressään.

– Olen todella tyytyväinen tähän sijoitukseen tiimini kotikilpailussa. Ajoin viime vuonna täällä vastaavissa olosuhteissa ulos, mutta osasin ottaa tällä kertaa onnekseni opikseni siitä. Kieltämättä, lopussa hetken vähän pelotti, kun Marc nousi kolmanneksi. Mahtava kilpailu Danilta ja Marcilta, kohtelias Crutchlow onnitteli Honda-duoa.

Pedrosan tallikaveri ja paalupaikkamies Marc Marquez liikkui avauskierroksella täysin varjojen mailla, mutta nuorukaisen kiri oli jälleen näkemisen arvoinen. Marquez ohitti Dovizioson kaksi kierrosta ennen maalia ja ajoi kolmanneksi 2,086 sekuntia Crutchlowista.

Yamahan tehdastiimille Ranskan GP oli synkkääkin synkempi. Hallitseva maailmanmestari Jorge Lorenzo leikkasi maalilinjan pettymystään peittelemättä lähes 28 sekuntia voittajan takana.

Valentino Rossi puolestaan ehti kamppailla kärkijoukossa, kunnes hänkin hiipui. Kertaalleen kaatunut Rossi sijoittui kisassa 12:nneksi, eli yhden pykälän parhaan CRT-kuljettajan, Aprilialla kilpailevan Aleix Espargaron edelle.

Pedrosalla on koossa ennen kahden viikon kuluttua Mugellossa ajettavaa Italian GP:tä 83 pistettä. Marquez tulee kuuden pisteen takamatkalla. Kolmantena oleva Lorenzo on jäänyt Pedrosasta 17 pistettä.