Pedrosa, paineita mestaruudesta?

Paineitako, señor Pedrosa?

– Ei. Tämä kysymys toistuu nykyään aina vuosi toisensa jälkeen. Jos pystyn pistämään ensi kaudella 100-prosenttisen panokseni ajamiseen, niin minulla on kaikki mahdollisuudet mestaruuteen. Tiedän olevani parhaimmillani ja terveenä riittävän hyvä siihen.

Marquez kyttää tilaisuuttaan

Pedrosan australialainen tallikaveri Casey Stoner tykitti viime kaudella tyylipuhtaan maailmanmestaruuden. Molempien sopimus umpeutuu kauden 2012 jälkeen HRC:n kanssa ja varsinkin Pedrosa saattaa tuntea olonsa tältä osin tukalaksi.

Kaikki tietävät sen, että suomalaistalli Ajo Motorsportin riveissä kaudella 2010 piikkiluokan mestaruuden voittanut Pedrosan nuori ja Repsolin tukema maanmies Marc Marquez kyttää ahnaasti tilaisuuttaan.

Sen toiseen Moto2-luokan MM-kauteensa lähtevä Marquez tosin tekee edelleen niin sanotulla tuplanäöllä. Marquezia pitkään vaivannut oikea silmä operoitiin muutamia päiviä sitten ja on edelleen suuri arvoitus, kuntoutuuko hän kolmen viikon kuluttua Valenciassa ajettavalle ensimmäiselle testijaksolle.

Vetäisitkö välittömästi nimesi Hondan jatkosopimukseen, jos sitä sinulle tarjottaisiin jo tässä vaiheessa?

– Olen lukeutunut aina nopeimpien joukkoon Hondalla ja haluan tehdä sen tulevallakin kaudella. Mutta sopimus, siitä en voisi vielä päättää. Katsotaan nyt ensin mitä on tarjolla, pyörittelee kulmikkaan Alberto Puigin suojatti Pedrosa.

Henkinen ja fyysinen balanssi kohdallaan

Pedrosa on päässyt harjoittelemaan pitkästä aikaa terveenä, joten ainakin siltä osin kaikki on kunnossa ennen helmikuun vaihteessa Sepangin radalla Malesiassa ajettavia kauden ensimmäisiä testejä.

– Minulla ei ole ollut aikoihin asiaa tohtorin pakeille ja haluan, että tilanne on näin jatkossakin.  Henkinen ja fyysinen balanssini on juuri nyt erittäin hyvä, painottaa Pedrosa.

Pedrosa tunnetaan kuljettajana, joka ei ole koskaan ollut ylin ystävä tallikaveriensa kuin sen paremmin muidenkaan kuljettajien kanssa. Hän haluaa pitää etäisyyttä muihin. Näin on ollut aina ja näin tulee olemaan jatkossakin.

– Stoner on tallikaverini ja kunnioitamme toisiamme. Mutta me molemmat haluamme myös voittaa, kuittaa Pedrosa kupletin kylmän juonen.

Pedrosa oli Valenciassa ajettujen kauden 2011 viimeisten testien nopein kuljettaja uudella 1000-kuutioisella pyörällä. Hänellä on vielä yhdeksän testipäivää aikaa hioa Honda mieleisekseen ennen 8. huhtikuuta Qatarissa käynnistyvää 18 osakilpailun MM-kautta.

– Minulla on hyvät pohjat saada pyörä terävään iskuun, mutta pitää muistaa, että Stoner on aina huippunopea – millä pyörällä ja missä olosuhteissa tahansa, pudottelee Pedrosa.

Kauden 2012 virallinen talvitestiohjelma, MotoGP-luokka:
31.1.-2.2. Sepang, Malesia
28.2.-1.3. Sepang, Malesia
23.-25.3. Jerez, Espanja

Uusin numero