Paukkuraudat tykittävät Tykkimäellä

Jykevät 1960-luvun yksisylinteriset nelitahtiset paukkuraudat ja sinnikkäästi säksättävät "nuoremmat" kaksitahtiset mittelöivät jälleen keskenään, kun Classic Motocross Cup 2014 toinen osakilpailu jyrähtää käyntiin klo 12.00 alkaen tulevana sunnuntaina Tykkimäellä.

Classic Motocross Cup-osakilpailun kuuteen soolo- ja kahteen sivuvaunuluokkaan on ilmoittautunut yhteensä 133  kilpailijaa: soolo-luokat 121 ja 12 sivuvaunuparia.

Mukana on käytännössä kaikki edellisen, Tuusulan osakilpailun kärkinimet ja muut lajin taiturit sekä uusia haastajia.

Tiedossa on siis tiukkoja taistoja voittopisteistä. Kaikki luokat ajavat kaksi erää, joiden kesto on 10 min. + 2 kierrosta.

Classic Motocross Cup-osakilpailun lisäksi tapahtumassa on muun muassa Classic Trial -näytösajoa ja veteraanimoottoripyöriä.

Kouvolan Tykkimäen jälkeen seuraava Classic Motocross Cupin osakilpailu on kauden 2014 päätöskilpailu lauantaina 16. elokuuta Komostenkylän motocrossradalla Heinolassa.

Classic Motocross luokat

Soolopyörät:
Luokka A (valkoinen pohja / mustat numerot): Moottoripyörän vuosimalli 1968 tai vanhempi.

Luokka B (keltainen pohja / mustat numerot): Moottoripyörän vuosimalli 1969 – 1974.

Luokka C (musta pohja / valkoiset numerot): Moottoripyörän vuosimalli 1975 – 1979.

Luokka D1 ja D2: Vuosimalli on vapaa. Moottoripyörässä oltava ilmajäähdytys, rumpujarrut, stereo- tai monoperä, mutta ei linkkusysteemiä. Luokkaan saa osallistua myös B- ja C-luokan pyörällä.

Luokka D1 (vihreä pohja / valkoiset numerot) = alle 250cc

Luokka D2 (keltainen pohja / mustat numerot) = yli 250cc

Luokka E (punainen pohja, valkoiset numerot): Vuosimalli 1987 ja vanhemmat pyörät, joissa saa olla monoperä ja edessä levyjarru, takana täytyy olla alkuperäisasenteinen rumpujarru, etuhaarukka voi olla perinteinen tai alkuperäisasenteinen up-side-down.

Sivuvaunulliset:
Luokka SV1 (keltainen pohja / mustat numerot):
Alkuperäisesti ilmajäähdytteinen moottori. Etujousitus keinuhaarukkamallinen kahdella iskunvaimentajalla, takana stereoperä. 1986 tai aiemmin valmistetut tehdasvalmisteiset monoperäiset ok. Runko valmistettu 1986 tai aiemmin. Alkuperäisiä vastaavat uustuotantorungot sallitaan. Ajoneuvon paino min. 180 kg. Kuljettaja on tarvittaessa velvollinen todistamaan pyöränsä vuosimallin.

Luokka SV2 (musta pohja / valkoiset numerot):
Vuosimalli 1989 tai vanhempi. Vesijäähdytys sallittu.

Uusin numero