Patronen tutulla kaavalla voittoon Pärnun sprinttikilpailussa

 Road racingin SM-sarja jatkuu Viron Auto24ringillä, jossa lauantain ohjelmassa ovat sprinttikilpailut. Superstock 600 –luokan tahtipuikkoa heilutti tuttuun tyyliin HRP Suzukin Valter Patronen.
 
Aika-ajoissa nopein oli Viron Kristian Beljaev 0,12 sekuntia Patrosta kiireisempänä. Kolmas oli Hannes Soomer. Kilpailun alla ripsi hieman vettä, joten starttia viivästytettiin. Lisäksi lähdönjärjestelyn epäselvyydet siirsivät kilpailun alkua, minkä vuoksi sen pituutta lyhennettiin yhdellä kierroksella.
 
Kun kilpailu vihdoin saatiin käyntiin, ampui Beljaev kärkeen Patronen perässään. Miesten sijoitus vaihtui jo ensimmäisellä kierroksella ja pian ohituksen jälkeen Beljaev ajoi ulos joutuen keskeyttämään. Toiselle sijalle nousi Hannes Soomer, joka ei kyennyt vastaamaan Patrosen vauhtiin, maalissa eroa oli 2,6 sekuntia. Kolmanneksi ajoi niinikään virolainen Kristjan Sepa.
 
– Ennen kisaa päällä ollut sateen uhka ja lähdön epäselvyydet haittasivat hieman keskittymistä, mutta itse kilpailu meni oikein hyvin. Pääsin lähdössä Beljaevin kantaan ja kun huomasin hänen ajavan tosi tiukkaa linjaa, otin itse kaarteen ulompaa ja sain ulostuloon paljon paremman nopeuden, Patronen kuvailee kärkeen siirtymistään.
 
– Ohitettuani lähdin repimään oikein tosissaan, ja Beljaev taisi yrittää pysyä väkisin perässä, mikä päättyi hänen kannaltaan ikävästi. Kun parin kierroksen jälkeen taululla näytettiin yli kahden sekunnin eroa taaksepäin, tiesin, että asemani on turvallinen ja kykenin ajamaan maaliin rennommin, Patronen iloitsee. 
 
– Kyllähän nämä paikalliset kuskit täällä kovaa menevät! Eiköhän huomiselle saada kova kamppailu aikaiseksi, Patronen lopettaa.
 
Superstock 600 –luokan toinen, 15 kierroksen kilpailu ajetaan sunnuntaina kello 13.20. 

Uusin numero